cestoviny s lososom

Cestoviny s lososom a lučinou pre celú rodinu

 | 

257

 receptov

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • 250 g lososa
  • 3 x malá kocka syra Lučina
  • 2 lyžice masla (hľadajte v letáku BILLA)
  • 500g cestovín farfalle
  • 1 menšia brokolica
  • soľ, korenie
  • citrón
  • čerstvé bylinky na ozdobu
Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • 250 g lososa
  • 3 x malá kocka syra Lučina
  • 2 lyžice masla (hľadajte v letáku BILLA)
  • 500g cestovín farfalle
  • 1 menšia brokolica
  • soľ, korenie
  • citrón
  • čerstvé bylinky na ozdobu

Deti milujú cestoviny na všetky spôsoby. Cestoviny s lososom a lučinou a pár ružičkami brokolice obstoja u malých gurmánov ako zdravé, zaujímavé a farebné jedlo. Kostí sa báť nemusíte a vyvážené jedlo máte na stole za dvadsať minút.

Cestoviny s lososom a lučinou, vyvážené a chutné jedlo

  1. Väčší hrniec plný do ¾ studenej vody prikryjeme a privedieme do varu. Keď voda začne vrieť, osolíme ju a prisypeme cestoviny. Opatrne premiešame, plameň stiahneme na nižší stupeň a cestoviny necháme variť cca 13 až 15 minút. Po uvarení ich scedíme, trochu vody z nich si odlejeme a prikryté ich necháme bokom.
  2. Medzitým si brokolicu nakrájame na menšie časti – ružičky (pozri obrázok postup v panvici). Lososa zbavíme kože pomocou ostrého noža. Stačí, keď sa nožom dostaneme pod kožu aspoň na začiatku, zvyšok kože už pôjde stiahnuť ľahko. Potom lososa nakrájame na malé kúsky.
  3. Vo väčšej panvici rozohrejeme maslo a sprudka na ňom krátko opečieme kúsky lososa, nezabúdame miešať. Celé to trvá krátko. Keď sú kúsky lososa zlatisté na povrchu, vyberieme ich z panvice a vložíme kúsky umytej brokolice. Tú restujeme niekoľko minút až je mäkšia na skus, ale nie úplne mäkká. Snažíme sa udržať v zelenine aspoň nejaké vitamíny.
  4. Vo finálnej fáze k brokolici nalejeme trošku vody z cestovín, pridáme Lučinu, ktorú necháme pekne rozpustiť. Keď je lučina rozpustená, pridáme cestoviny i lososa a všetko ešte po ochutnaní dochutíme soľou, prípadne korením.
  5. Na záver servírujeme s citrónom a čerstvým kôprom, alebo inými bylinkami podľa chutí rodiny. Dobrú chuť !