Deti milujú cestoviny na všetky spôsoby. Cestoviny s lososom a lučinou a pár ružičkami brokolice obstoja u malých gurmánov ako zdravé, zaujímavé a farebné jedlo. Kostí sa báť nemusíte a vyvážené jedlo máte na stole za dvadsať minút.
Cestoviny s lososom a lučinou, vyvážené a chutné jedlo
- Väčší hrniec plný do ¾ studenej vody prikryjeme a privedieme do varu. Keď voda začne vrieť, osolíme ju a prisypeme cestoviny. Opatrne premiešame, plameň stiahneme na nižší stupeň a cestoviny necháme variť cca 13 až 15 minút. Po uvarení ich scedíme, trochu vody z nich si odlejeme a prikryté ich necháme bokom.
- Medzitým si brokolicu nakrájame na menšie časti – ružičky (pozri obrázok postup v panvici). Lososa zbavíme kože pomocou ostrého noža. Stačí, keď sa nožom dostaneme pod kožu aspoň na začiatku, zvyšok kože už pôjde stiahnuť ľahko. Potom lososa nakrájame na malé kúsky.
- Vo väčšej panvici rozohrejeme maslo a sprudka na ňom krátko opečieme kúsky lososa, nezabúdame miešať. Celé to trvá krátko. Keď sú kúsky lososa zlatisté na povrchu, vyberieme ich z panvice a vložíme kúsky umytej brokolice. Tú restujeme niekoľko minút až je mäkšia na skus, ale nie úplne mäkká. Snažíme sa udržať v zelenine aspoň nejaké vitamíny.
- Vo finálnej fáze k brokolici nalejeme trošku vody z cestovín, pridáme Lučinu, ktorú necháme pekne rozpustiť. Keď je lučina rozpustená, pridáme cestoviny i lososa a všetko ešte po ochutnaní dochutíme soľou, prípadne korením.
- Na záver servírujeme s citrónom a čerstvým kôprom, alebo inými bylinkami podľa chutí rodiny. Dobrú chuť !