tvarohový koláč s čokoládou

Čokoládovo-tvarohový koláč cheescake

 | 

173

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na cesto:

Na plnku:

  • 3 vajcia (bielka a žĺtky zvlášť)
  • 250 g nízkotučného tvarohu (ideálne krémového)
  • 250 g kyslej smotany
  • 1 kopcovitá PL práškového cukru
  • 1 kakaový puding (v prášku)
  • 2-3 PL kakaa
  • 100 g roztopenej vychladnutej čokolády
  • 80 g kryštálového cukru
  • prípadne práškový cukor na posypanie

Na polevu:

Ingrediencie

Na cesto:

Na plnku:

  • 3 vajcia (bielka a žĺtky zvlášť)
  • 250 g nízkotučného tvarohu (ideálne krémového)
  • 250 g kyslej smotany
  • 1 kopcovitá PL práškového cukru
  • 1 kakaový puding (v prášku)
  • 2-3 PL kakaa
  • 100 g roztopenej vychladnutej čokolády
  • 80 g kryštálového cukru
  • prípadne práškový cukor na posypanie

Na polevu:

Milujete čokoládu a tvaroh? V tom prípade určite vyskúšajte tento čokoládovo – tvarohový koláč a lá cheesecake 🙂 Je to výborná kombinácia čokoládovosti a sviežosti tvarohu.

Nadýchaný tvarohový koláč cheescake

Ak sa neviete dojesť tvarohových koláčov, zákuskov alebo dezertov, určite vykúšajte aj naše ďalšie tvarohové recepty 🙂

Postup
  1. Všetky suroviny na cesto zmiešame, vytvoríme z nich mrveničku a tú spracujeme na cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke aspoň hodinu odpočinúť.
  2. Predhrejeme rúru na 170 stupňov. Do tortovej formy s priemerom asi 24 cm dáme na dno papier na pečenie a rozvaľkáme naň odpočinuté cesto (alebo roztlačíme prstami). Popicháme vidličkou a dáme piecť na 10 minút. Upečené cesto necháme úplne vychladnúť.
  3. Rúru si opäť rozohrejeme na 200 stupňov.
  4. Na plnku si v jednej mise zmiešame tvaroh, smotanu, práškový cukor, 3 žĺtky, kakao a kakaový puding.
  5. V druhej mise vyšľaháme sneh zo štyroch bielkov (použijeme aj jeden bielok, ktorý nám ostal z prípravy cesta) a kryštálového cukru.
  6. Čokoládu roztopíme nad parou a za občasného miešania ju necháme vychladnúť.
  7. Vychladnutú čokoládu vmiešame mixérom do tvarohovej zmesi. Potom obe zmesi premiešame gumenou varechou.
  8. Tvarohovú čokoládovú zmes dáme do tortovej formy s priemerom 20 cm (ktorú sme vystlali papierom na pečenie), uhladíme povrch a dáme piecť na 15 minút na 200 stupňov.
  9. Potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ešte asi 45 minút, kým je povrch koláča na dotyk pevný. Povrch koláč môže počas pečenia popraskať, ale to jeho kvalite neuškodí 😊.
  10. Upečený tvarohový koláč necháme úplne vychladnúť a môžeme ho poliať čokoládovou polevou. Tú si pripravíme tak, že zalejeme na kúsky nalámanú čokoládu prevarenou šľahačkou a miešame ich spolu, kým sa čokoláda neroztopí..