Milujete čokoládu a tvaroh? V tom prípade určite vyskúšajte tento čokoládovo – tvarohový koláč a lá cheesecake 🙂 Je to výborná kombinácia čokoládovosti a sviežosti tvarohu.
Nadýchaný tvarohový koláč cheescake
Ak sa neviete dojesť tvarohových koláčov, zákuskov alebo dezertov, určite vykúšajte aj naše ďalšie tvarohové recepty 🙂
Postup
- Všetky suroviny na cesto zmiešame, vytvoríme z nich mrveničku a tú spracujeme na cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke aspoň hodinu odpočinúť.
- Predhrejeme rúru na 170 stupňov. Do tortovej formy s priemerom asi 24 cm dáme na dno papier na pečenie a rozvaľkáme naň odpočinuté cesto (alebo roztlačíme prstami). Popicháme vidličkou a dáme piecť na 10 minút. Upečené cesto necháme úplne vychladnúť.
- Rúru si opäť rozohrejeme na 200 stupňov.
- Na plnku si v jednej mise zmiešame tvaroh, smotanu, práškový cukor, 3 žĺtky, kakao a kakaový puding.
- V druhej mise vyšľaháme sneh zo štyroch bielkov (použijeme aj jeden bielok, ktorý nám ostal z prípravy cesta) a kryštálového cukru.
- Čokoládu roztopíme nad parou a za občasného miešania ju necháme vychladnúť.
- Vychladnutú čokoládu vmiešame mixérom do tvarohovej zmesi. Potom obe zmesi premiešame gumenou varechou.
- Tvarohovú čokoládovú zmes dáme do tortovej formy s priemerom 20 cm (ktorú sme vystlali papierom na pečenie), uhladíme povrch a dáme piecť na 15 minút na 200 stupňov.
- Potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ešte asi 45 minút, kým je povrch koláča na dotyk pevný. Povrch koláč môže počas pečenia popraskať, ale to jeho kvalite neuškodí 😊.
- Upečený tvarohový koláč necháme úplne vychladnúť a môžeme ho poliať čokoládovou polevou. Tú si pripravíme tak, že zalejeme na kúsky nalámanú čokoládu prevarenou šľahačkou a miešame ich spolu, kým sa čokoláda neroztopí..