Cuketovo syrové koláče sú lákavé na zahryznutie a perfektne vhodné na občerstvenie na párty. Ich príprava je jednoduchá a rýchla. Výsledný efekt a chrumkavá chuť rozhodne stoja za vyskúšanie.
Cuketovo syrové koláče do ruky
- Tento recept je naozaj jednoduchý, veľmi chutný a efektný. Začneme tým, že si rozbalíme a nakrájame lístkové cesto na 12 rovnakých častí, nebudú to celkom štvorce, ale to nevadí. Každú z nich umiestníme do jedného otvoru na mafinového plechu a jemne vtlačíme dnu. Okraje môžu trochu pretŕčať. Nie je potrebné použiť žiadne košíčky.
- Cukinu dobre umyjeme a odrežeme kraje. Potom ju nakrájame bežnou škrabkou na zeleninu. Krájame ju aj so šupkou na tenké, ale širšie a čo najdlhšie pásy. Ide to pomerne jednoducho a dobre.
- V miske si vyšľaháme 3 vajíčka, nastrúhaný syr a smotanu na šľahanie. Zmes ochutíme čiernym korením a soľou. Trochu strúhaného syra si odložíme na záver.
- Polievkovou lyžičkou potom naplníme ešte nepečené košíčky z lístkového cesta do polovičky alebo dvoch tretín.
- Cukinové pásiky rukou zvinieme ručne do “ruličky”, alebo “harmoniky” a vložíme dnu.
- Cherry paradajky nakrájame na kolieska a povkladáme do jednotlivých cuketovo surových koláčov po ich okrajoch. Vytvorí to pekný efekt a prispeje k obľúbenej syrovo paradajkovej “pizzovej” chuti.
- Zvyšným syrom potom jemne posypeme každý slaný cuketovo syrový koláč a pridáme trochu čerstvých byliniek.
- Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov Celzia. Pečieme približne 20 minút, alebo kým cuketovo syrové koláče nie sú krásne do chrumkava upečené.
- Tip: Syrovo cuketové koláče môžeme ešte dochutiť šalviou, alebo bazalkou či tymianom.
- Tip: Tieto slané jesenné sezónne koláčiky môžeme podávať k šalátu ako večeru, alebo k poháru vína ako efektné občerstvenie pre návštevu. Podávame ich na malých tanierikoch s vidličkou, alebo len tak do ruky. Koláčiky krásne rozvoňajú vašu kuchyňu. Dobrú chuť!