Halušky s tvarohom, s krásnym pseudonymom Hičkoše, určite vyskúšajte. Kombinácia tvarohu, slaninky a pažítky na slano si vás získa.
Halušky s tvarohom nazývané aj Hičkoše
-
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame pomocou strúhadla. Môžeme ich tiež rozmixovať.
-
K zemiakom pridáme vajcia, soľ a postupne prisýpame múku. Cesto musí mať nie tuhú, ale ani nie príliš riedku konzistenciu.
-
Halušky, čiže hičkoše varíme vo vriacej a dobre osolenej vode, dokým nevyplávajú na povrch a voda nezovrie.
-
Nasekanú pažítku zmiešame s tvarohom, osolíme a okoreníme. Tvaroh primiešame k hičkošom, omastíme výpekom zo slaniny a posypeme opraženou slaninou.
- Kombinácia tvarohu ochuteného na slano, spolu so slaninkou a pažítkou je veľmi chutná. Mnohým chutia práve takéto halušky dokonca viac ako bryndzové, pretože tvaroh je menej aromatický ako bryndza.
-
Podávame s mliekom.
Pre viac chutných receptov navštívte našu stránku receptykulinarium.sk.