jahodové tiramisu

Jahodové Tiramisu s limetkou

 | 

380

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na cca 1,5 l nádobu potrebujeme:

Na 100 ml limetkového sirupu:

  • 2 lyžice cukru,
  • šťava z 1 limetky,
  • 100 ml vody
Ingrediencie

Na cca 1,5 l nádobu potrebujeme:

Na 100 ml limetkového sirupu:

  • 2 lyžice cukru,
  • šťava z 1 limetky,
  • 100 ml vody

Tiramisu je nepochybne jeden z najobľúbenejších dezertov všetkých čias. Pre tých, ktorí neobľubujú chuť a vôňu kávy a mandľového likéru, máme ako inšpiráciu výbornú, sezónnu, ľahkú a bezvaječnú verziu tohto nebeského dezertu – Jahodové Tiramisu. Namiesto kávy teda vyskúšajte kombináciu limetky a voňavých sladučkých jahôd, ktorá zachutí aj deťom. Ovocná verzia tohoto dezertu je úplne pre všetkých a s minimom námahy.

Jeden z najobľúbenejších dezertov všetkých čias s novou chuťou

  1. Deň pred prípravou Jahodového Tiramisu si pripravíme šľahačku s bielou čokoládou. Smotanu na šľahanie privedieme k slabému varu, pridáme nalámanú čokoládu a za stáleho miešania necháme úplne rozpustiť. Odstavíme a za občasného miešania necháme schladnúť na izbovú teplotu. Potom krém dáme vychladiť do chladničky, najlepšie na noc, alebo aspoň na 2-3 hodiny.
  2. Príprava limetkového sirupu je jednoduchá. Vo vode rozpustíme cukor, privedieme k varu a prilejeme limetkovú šťavu. Necháme chvíľu povariť a odstavíme. Necháme vychladnúť.
  3. Na krém najskôr vyšľaháme šľahačku s bielou čokoládou a zľahka premiešame s mascarpone.
  4. 2/3 jahôd vidličkou roztlačíme. Zvyšok jahôd nakrájame na plátky.
  5. Pripravíme si peknú sklenenú misku, v ktorej budeme Jahodové tiramisu servírovať, s objemom asi 1 a ½ litra. Na dno poukladáme piškóty, ktoré pokvapkáme limetkovým sirupom.
  6. Navrstvíme trochu roztlačených jahôd a potom časť mascarpone krému.
  7. Opäť uložíme vrstvu piškót, pokvapkáme sirupom, jahody a krém. Povrch uhladíme a ozdobíme zvyšnými plátkami jahôd.
  8. Tip: Jahodové Tiramisu dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 2-3 hodiny, najlepšie však cez noc.