jarný zeleninový šalát

Jarný zeleninový šalát s pikantým dressingom

 | 

91

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • 2 ks kalerábu
  • 1 zväzok reďkoviek (cca 14ks)
  • 1 zväzok jarnej cibuľky (4ks)
  • 10 g mladého hrášku v strukoch
  • 200 ml bieleho jogurtu (hľadajte v letáku BILLA)
  • 2 PL olivového oleja extra virgin
  • 2 PL bieleho vínneho octu
  • 1 PL dijonskej horčice so semienkami
  • 1 strúčik cesnaku, pretlačený
  • 1 ČL medu
  • 1 malý zväzok petržlenovej vňate (5g)
  • soľ a čerstvo pomleté korenie

Billa Slovenská farma

Ingrediencie
  • 2 ks kalerábu
  • 1 zväzok reďkoviek (cca 14ks)
  • 1 zväzok jarnej cibuľky (4ks)
  • 10 g mladého hrášku v strukoch
  • 200 ml bieleho jogurtu (hľadajte v letáku BILLA)
  • 2 PL olivového oleja extra virgin
  • 2 PL bieleho vínneho octu
  • 1 PL dijonskej horčice so semienkami
  • 1 strúčik cesnaku, pretlačený
  • 1 ČL medu
  • 1 malý zväzok petržlenovej vňate (5g)
  • soľ a čerstvo pomleté korenie

Billa Slovenská farma

Recept na dobrý zeleninový šalát by sme mali mať vždy poruke. Vieme ho rýchlo pripraviť a príjemne zasýti. A kedykoľvek si ho môžete pribaliť so sebou hoci aj do práce. Základom dobrého šalátu je kvalitná čerstvá zelenina a dobrý dressing. Iste, stačí aj overená klasika – citrón, olej, soľ a prípadne čierne korenie. Ale my fajnšmekri radi vymýšľame nové kombinácie. A taký je aj náš dressing z kombinácie jogurtu, dijonskej horčice, cesnaku a medu. Vyskúšajte tento jarný zeleninový šalát a poďakujete si 🙂

Jarný zeleninový šalát s výborným dressingom

Postup
  1. Najprv si pripravíme zeleninu – kaleráby ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Cibuľku umyjeme a nakrájame na tenké elipsy. Reďkovky pokrájame na tenké kolieska. Hrášok pokrájame na polovičky alebo tretinky.
  2. V horúcej vode povaríme hrášok a kaleráby 2-3 minút, hneď scedíme a zalejeme ľadovou vodou. Ochladenú zeleninu scedíme a preložíme do šalátovej misy.
  3. V menšej miske si pripravíme dressing zmiešaním bieleho jogurtu, extra panenského olivového oleja, vínneho octu, dijonskej horčice, pretlačeného cesnaku, medu, soli a mletého čierneho korenia.
  4. Dressing zamiešame so zeleninou a hotový šalát ešte posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.