Zatočte si domáci kurací wrap so samými zdravými ingredienciami. Ak máte chuť na kurací wrap, ale nechcete kupovať mačku vo vreci, pripravte si ho doma. Máme tu návod, ako si pochutiť a nabiť sa energiou. Po tomto wrape sa určite nebudete cítiť ťažko a previnilo, čo ste to zase zjedli za majonézu.
Kurací wrap, avokádo a slnečnica
Táto nádhera v alobale poteší vaše bruško, pretože sme vymysleli majonézu, ktorú budete milovať a nebude vám robiť výčitky. Žiadna ťažká majonéza, len samá dobrá zeleninka, mäsko a slnečnicové semienka. Už vám tečú slinky? Tak poďme na to.
Postup
- Zo semien, vody, citrónovej šťavy, soli a korenia vymixujeme hladkú pastu, skoro ako majonézu.
- Kuracie kúsky v mise premiešame so sójovou omáčkou a na prudkom ohni na panvici s troškou oleja opečieme.
- Papriku zbavíme jadrovníka a pokrájame ju pozdĺžne na pásiky o šírke asi 2 cm.
- Odtrhneme si asi 60 cm alobalu, preložíme ho napoly a stred polejeme olejom a octom.
- Pridáme papriku a štipku soli a premiešame s olejovou zmesou.
- Uzavrieme a pečieme v rúre na 180 C° asi 10 minút.
- Vyberieme, otvoríme alobal a necháme vychladnúť.
- Na tortillu natierame našu “majonézu” a pridávame čili pastu. Zámerne sme ju nezmiešali s majonézou, ak by niekto nemal rád štiplavé. Vtedy ju vynecháme.
- Na tortillu s majonézou ukladáme šalátové lístky, kuracie pásiky, avokádo a opečenú papriku. Zatočíme prekrojíme a podávame.