kuracie prsia v cmarovej marináde

Kuracie prsia v cmarovej marináde so šalátom Coleslaw

 | 

380

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • 600 g mäsa z kuracích pŕs (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 šálka zakysaného cmaru
  • 2 a ½ šálky strúhanky zo staršieho pečiva
  • 1 lyžica soli
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • ½ lyžičky kurkumy
  • ½ – 1  lyžička kajenského korenia
  • ½ šálky jemne strúhaného parmezánu

Na šalát Coleslaw:

  • 500 g bielej kapusty
  • 1 stonka zeleru
  • 1 mrkva
  • 2 jarné cibuľky
  • 150 g majonézy
  • 2-3 lyžice bieleho jogurtu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžička vínneho bieleho octu
  • cukor, soľ a mleté čierne korenie
Ingrediencie
  • 600 g mäsa z kuracích pŕs (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 šálka zakysaného cmaru
  • 2 a ½ šálky strúhanky zo staršieho pečiva
  • 1 lyžica soli
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • ½ lyžičky kurkumy
  • ½ – 1  lyžička kajenského korenia
  • ½ šálky jemne strúhaného parmezánu

Na šalát Coleslaw:

  • 500 g bielej kapusty
  • 1 stonka zeleru
  • 1 mrkva
  • 2 jarné cibuľky
  • 150 g majonézy
  • 2-3 lyžice bieleho jogurtu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžička vínneho bieleho octu
  • cukor, soľ a mleté čierne korenie

Pripraviť chutné a šťavnaté kuracie prsia je niekedy naozaj poriadna výzva. Iste, vyprážaný kurací rezeň je vynikajúci, ale predsa by to občas chcelo niečo ľahšie. Kuracie mäso stačí naložiť do marinády, ktorej základom je kyslé mlieko, jogurt alebo zakysaný cmar a uvidíte, že krehkejšie mäso ste nejedli. Ponúkame vám na inšpiráciu kuracie prsia v cmarovej marináde s koreninami a k tomu jednoduchý, ale výborný osviežujúci kapustový šalát Coleslaw. Mäso namiesto vyprážania upečieme v rúre a na odľahčenie sme časť majonézy v šaláte nahradili bielym jogurtom.

Ako na krehké kuracie prsia v cmarovej marináde

Tip: Ak chcete jedlo servírovať aj deťom, radšej kajenskú papriku nahraďte sladkou mletou paprikou.

Tip: kuracie mäso môžete nechať v marináde aj cez noc. V tom prípade vynechajte soľ. Mäso zľahka osoľte pred obaľovaním a tiež pridajte soľ do strúhanky.

Postup

  1. Najskôr si pripravíme  šalát. Kapustu nastrúhame najemno, mrkvu nakrájame alebo nastrúhame na tenké prúžky. Dáme do misky a posolíme. Necháme vypotiť 30-60 minút, potom vyžmýkame všetku tekutinu. Pridáme najemno nakrájanú jarnú cibuľku. Zo zelerovej stonky odstránime prípadné vlákna a najemno nakrájame. Pridáme k šalátu a premiešame. Na zálievku zmiešame majonézu, jogurt, citrónovú šťavu, vínny ocot a mleté čierne korenie. Dresing primiešame k zelenine, ochutnáme, prípadne dosladíme cukrom alebo dosolíme. Šalát dáme odležať do chladničky.
  2. Kuracie mäso nakrájame na väčšie dlhé kúsky. Do veľkej misky nalejeme cmar. V menšej miske zmiešame soľ, mleté čierne korenie, kajenské korenie, sušený cesnak, kurkumu, oregano. K cmaru pridáme polovicu tejto koreninovej zmesi a dobre premiešame. Do marinády naložíme kúsky mäsa, zakryjeme a necháme 30 -60 minút v chladničke odpočívať.
  3. Staršie pečivo nastrúhame/rozmixujeme na hrubšiu strúhanku. Zmiešame ju so zvyškom koreniacej zmesi a nastrúhaným parmezánom.
  4. Plech vyložíme papierom na pečenie a potrieme olejom. Kúsky kuraťa vyberieme z marinády obalíme v strúhanke. Ukladáme vedľa seba na pripravený plech. Každý kúsok mäsa ešte pokvapkáme olejom a dame do rúry vyhriatej na 200 °C približne na 30 minút. V polovici ich obrátime. Pečieme do zlata.
  5. Kuracie kúsky podávame so šalátom.  Vhodnou prílohou sú aj zemiakové hranolky, alebo pre detičky zemiaková kaša.