Cheescake pozná asi každý. Je to vlastne chutný tvarohový koláč, kde plnka tvorí dominantu a cesta je na ňom len málo. Väčšinou z podrvených sušienok. Čo by ste však povedali na cheesecake, kde na pistáciovo-špaldovom ceste sedí plnka z tvarohu, čerstvého syra a pomarančovej kôry? Pastva pre oči, pochúťka pre bruško.
Osviežujúci cheesecake z citrusov
Ak nezoženiete nesolené pistácie, kľudne ich nahraďte inými, napríkad vlašskými orechami alebo mandľami.
Zaujal vás náš cheesecake? Výborne sa hodí k popoludňajšej kávičke. Verte, že osviežujúcu pomarančovú chuť si obľúbite.
Postup
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si okrúhlu tortovú formu s priemerom cca 20 cm. Formu vyložíme papierom na pečenie.
- Všetky suroviny na cesto zamiešame v miske a zľahka vymiesime cesto. Cesto natlačíme do okrúhlej tortovej formy na dno aj na okraje a dáme ho na chvíľu do mrazničky.
- Jemne zmrazené cesto popicháme vidličkou a dáme ho na 20 minút predpiecť do rúry.
- Medzitým si pripravíme plnku, na ktorú postupne vymiešame v mise všetky uvedené suroviny do hladka.
- Predpečený korpus vyberieme z rúry, v prípade potreby lyžicou upravíme okraje a dno (pritlačíme ich k forme) a do korpusu nalejeme pripravenú plnku.
- Teplotu v rúre znížime na 160 stupňov, do rúry vložíme koláč a pečieme približne 45-50 minút, kým cesto nestuhne. Dlaňou jemne odskúšame, či je cesto aj v strede prepečené, potom ho vytiahneme z rúry a necháme úplne vychladntúť.
- Pred podávaním cheesecake dozdobíme koliečkame pomaranča a nasekanými pistáciami.