palacinky na slano

Hortobádske palacinky

 | 

91

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • 500 g mletého teľacieho mäsa alebo zmes hovädzieho a bravčového 50:50
  • 3 PL paradajkového pretlaku
  • 1 ČL čili pasty
  • 2 ks  bobkového listu
  • 1 smotana na šľahanie
  • štipka muškátového kvetu
  • 1 cibuľa (hľadajte v letáku BILLA)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL mletej sladkej papriky
  • ½ PL hladkej múky na zahustenie
  • olej
  • soľ
  • čierne korenie

palacinky na slano

Ingrediencie
  • 500 g mletého teľacieho mäsa alebo zmes hovädzieho a bravčového 50:50
  • 3 PL paradajkového pretlaku
  • 1 ČL čili pasty
  • 2 ks  bobkového listu
  • 1 smotana na šľahanie
  • štipka muškátového kvetu
  • 1 cibuľa (hľadajte v letáku BILLA)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL mletej sladkej papriky
  • ½ PL hladkej múky na zahustenie
  • olej
  • soľ
  • čierne korenie

palacinky na slano

Vyskúšajte palacinky trochu inak – pripravte si palacinky na slano a sme si istí, že keď ich raz vyskúšate, budete experimentovať aj s inými slanými plnkami. Hortobádske palacinky sú lahodné, šťavnaté a jemne pikantné.

Hortobádske palacinky – palacinky na slano s mäsovou plnkou

Recept na palacinky sem nedávame, keďže každý robí palacinky trochu inak a väčšinou ich už pripravujeme od oka. Jediné čo treba tentokrát vynechať je samozrejme cukor.  Mäsová plnka je rozpočítaná na 4 osoby.

Postup
  1. Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku a cesnak, pridáme mäso a dôkladne ho opečieme.
  2. Potom pridáme bobkový list, paradajkový pretlak, muškátový kvet, korenie, sladkú papriku a soľ.
  3. Ku koncu pridáme 2 PL smotany na šľahanie, zamiešame, a potom vyberieme mäso a bobkový list z panvice.
  4. Palacinky naplníme mäsovou zmesou.
  5. Do panvice, v ktorej sme pripravovali mäso, vlejeme zvyšok smotany na šľahanie rozmiešanej s paprikou a múkou a ešte krátko povaríme.
  6. Dosolíme a touto smotanovou omáčkou polejeme hotové palacinky a dozdobíme petržlenovou vňaťou a nadrobno nakrájanou červenou paprikou. (Tí ostrejší si môžu sladkú papriku nahradiť najemno nakrájanými chilli papričkami.)

Palacinky na slano môžete podávať ako predjedlo alebo ako hlavný chod – v závislosti od plnky. Na plnku môžete použiť aj zvyšky nedojedeného kuriatka z nedele alebo napríklad huby ak práve nemáte chuť na mäso.

Pokiaľ sa vám recept páčil, vyskúšajte aj iné recepty kliknutím sem.