Pikantné kuracie soté alebo kuracie soté v sladko-kyslej omáčke je minútkové jedlo a určite ho poznáte z čínskych reštaurácií alebo fast-foodov. Pripraviť si ho doma je jednoduchšie ako by ste si mysleli a – podľa mňa – chutí oveľa lepšie. Ako rýchla večera alebo obed pre priateľov je úplne ideálne. Pri príprave určite nezabudnite na čili! Pre deti samozrejme radšej vynechajte, ale ak varíte len pre dospelých, štipľavým rozhodne nešetrite.
Pikantné kuracie soté na čínsky spôsob
Postup
- Kuracie mäso nakrájame na 2 cm kúsky.
- V miske prešľaháme vajíčko so soľou a so škrobom. V zmesi obalíme kuracie kúsky. Necháme postáť pri izbovej teplote 15 minút, alebo ešte lepšie, na noc do chladničky.
- Z ananásovej šťavy, kečupu, octu, soli a cukru vymiešame omáčku. Ak chceme omáčku aj pikantnú, pridáme 1-2 lyžice čili omáčky alebo drvené čili papričky.
- Vo veľkej panvici alebo woku zohrejeme olej a necháme ho rozpáliť. Pridáme mäso v jednej vrstve a sprudka opečieme z oboch strán dozlatista.
- Vyberieme a udržiavame teplé. Do panvice pridáme papriky nakrájané na kocky a nastrúhaný zázvor. Pár minút opekáme na strednom plameni. Potom pridáme kúsky ananásu, sladko-kyslú omáčku a privedieme k varu.
- Potom pridáme kuracie kúsky a spolu povaríme 2-3 minútky, kým je mäso hotové. Jeden kúsok vyberieme a skontrolujeme, či je uvarené. Ak áno, odstavíme.
- Sladko-kyslé kura podávame posypané čerstvou jarnou cibuľkou a sézamom. Výbornou prílohou je varená basmati ryža.