Ryba v pivnom cestíčku a ľahký zemiakový šalát

 | 

380

 receptov

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • 500-600 g filety z tresky (alebo iná podobná ryba)
  • 220 g hladkej múky + extra na obalenie
  • 300-350 ml svetlého piva (hľadajte v letáku BILLA)
  • ½ lyžičky kypriaceho prášku
  • soľ a mleté čierne korenie
  • olej na vysmážanie

Na šalát:

  • 800 g šalátových <a href="https://billa1.delfino.sk/tag/zemiaky/”>zemiakov typu A alebo B
  • 300 g mrkvy
  • 1 cibuľa
  • malá konzerva hrášku
  • soľ a mleté čierne korenie
  • pár lyžíc majonézy a bieleho gréckoho jogurtu
Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • 500-600 g filety z tresky (alebo iná podobná ryba)
  • 220 g hladkej múky + extra na obalenie
  • 300-350 ml svetlého piva (hľadajte v letáku BILLA)
  • ½ lyžičky kypriaceho prášku
  • soľ a mleté čierne korenie
  • olej na vysmážanie

Na šalát:

  • 800 g šalátových <a href="https://billa1.delfino.sk/tag/zemiaky/”>zemiakov typu A alebo B
  • 300 g mrkvy
  • 1 cibuľa
  • malá konzerva hrášku
  • soľ a mleté čierne korenie
  • pár lyžíc majonézy a bieleho gréckoho jogurtu

Ryba v pivnom cestíčku je chrumkavá a chutná. Moderná verzia vianočnej ryby v štýle “streetfood” a k nej ľahký zemiakový šalát s bielym jogurtom a trochou majonézy. Obaľovanie tejto ryby je veľmi jednoduché a rýchle, pozrite si video.

Chrumkavá ryba v pivnom cestíčku v štýle “streetfood” vám bude chutiť nie len na Vianoce

Postup
  1. Múku zmiešame s kypriacim práškom a veľkou štipkou soli. Postupne prilievame pivo a miešame až vznikne husté cestíčko.
  2. Filety z ryby nakrájame na 2-3 cm široké kúsky a jemne osolíme a okoreníme.
  3. V hlbokej panvici zohrejeme dostatočne vysokú vrstvu oleja. Tesne pred smažením obaľujeme kúsky ryby v múke, oklepeme a potom namáčame do cestíčka. Vysmážame 3-5 minút z každej strany do zlata. necháme odkvapkať na mriežke alebo na papierovej utierke.
  4. Podávame horúce s ľahkým zemiakovým šalátom a kúskom citróna.
  5. Uvarenú zemiaky nakrájame na malé kocky, cibuľu najemno, hrášok a mrkvu scedíme. Všetko spolu premiešame vo väčšej miske spolu s jogurtom a majonézou.

  6. Ich pomer a množstvo si upravíme podľa toho, ako krémový chceme šalát mať. Dobre osolíme, a okoreníme mletým čiernym korením.

  7. Necháme ho pár hodín odležať v chladničke, ale môžeme ho podávať aj okamžite.

Pre viac chutných receptov navštívte našu stránku receptykulinarium.sk.