Cuketové placky s údeným lososom a skvelou, dobre ochutenou kôprovou smotanou zaraďte do vášho receptára. Sú jednoduché, rýchle a zároveň veľmi delikátne. Uspokoja aj náročnejších gurmánov.
Cuketové placky s kôprovou smotanou a údeným lososom
- Cuketu si najskôr umyjeme a nastrúhame najemno na strúhadle. Potom z nej rukami vyžmýkame prebytočnú vodu. Dáme ju do veľkej misy spolu s hladkou múkou, vajcami, trochou soli a vymiešame vláčne cesto.
- Väčšiu panvicu spolu s trochou oleja rozpálime a za pomoci naberačky na panvici rozprestrieme trochu cesta, nakláňaním panvice necháme cesto rozliať do všetkých strán. Pokiaľ sa nám to príliš nebude dariť pomôžeme si aj spodkom naberačky.
- Palacinku neotáčame, kým nebude zo spodnej strany pekne prepečená. Obe dve strany pečieme asi tak dve až tri minúty. Vždy, než naberieme ďalšiu naberačku, musíme cesto odspodu premiešať. To preto, aby sa nám cuketa rovnomerne rozprestrela v celom ceste.
- Zatiaľ čo pečieme palacinky pripravíme si kyslú smotanu a zmiešame ju s trochou soli, korenia a s čerstvo nakrájaným kôprom.
- Placky po upečení servírujeme na tanier spolu s kôprovou smotanou a kúskom údeného lososa. Už ste skúšali Billa údený losos? Prajem vám dobrú chuť.
- Slané cuketové placky, či dokonca palacinky chutia výborne s hlávkovým alebo ľadovým šalátom. Cuketové placky sa perfektne hodia aj s kúskom pečiva k poháru vychladeného bieleho vína. Máloktoré jedlo je zároveň také chutné, chrumkavé a pritom diétne a ľahké.
- Takéto slané placky, či palacinky sú skvelé víkendové raňajky.
- Ak máte chuť vyskúšať ďalšie jednoduché a chutné letné jedlá z cukety, máme pre vás tip napríklad na cuketové krokety. Sú ľahké a chrumkavé zároveň, tento recept vám príde vhod práve v sezóne cukiet. Milý bonus je, že ich milujú aj deti. My sme letné chrumkavé cuketové krokety pripravili s parmezánom.