kaša ryžová ovsená

2 x chutná kaša na raňajky – ovsená s banánom a ryžová s makom

 | 

380

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • 100 ml jemných ovsených vločiek
  • 200 ml plnotučného mlieka, rastlinného mlieka alebo vody (hľadajte v letáku BILLA)
  • štipka soli
  • 1 banán
  • hrsť plátkov mandlí
  • lyžička chia semienok
  • lyžička sézamových semienok
  • lyžica medu
  • 2 lyžice arašidového masla alebo nutelly

kaša ovsená

  • 100 ml ryžových vločiek
  • 200 ml plnotučného mlieka, rastlinného mlieka alebo vody
  • štipka soli
  • 4 slivky alebo ringloty
  • lyžica mletého maku
  • kúsok celej škorice, badiánu a 2 celé klinčeky
  • med alebo sirup na osladenie
  • oriešky podľa chuti
  • hnedý cukor

kaša ryžová

Ingrediencie
  • 100 ml jemných ovsených vločiek
  • 200 ml plnotučného mlieka, rastlinného mlieka alebo vody (hľadajte v letáku BILLA)
  • štipka soli
  • 1 banán
  • hrsť plátkov mandlí
  • lyžička chia semienok
  • lyžička sézamových semienok
  • lyžica medu
  • 2 lyžice arašidového masla alebo nutelly

kaša ovsená

  • 100 ml ryžových vločiek
  • 200 ml plnotučného mlieka, rastlinného mlieka alebo vody
  • štipka soli
  • 4 slivky alebo ringloty
  • lyžica mletého maku
  • kúsok celej škorice, badiánu a 2 celé klinčeky
  • med alebo sirup na osladenie
  • oriešky podľa chuti
  • hnedý cukor

kaša ryžová

Akokoľvek sa ale ráno ponáhľame, nikdy by sme nemali raňajky vynechávať. Stačí aj obyčajný jogurt s pár lyžičkami medu, orieškov a ovocia. Dobrú službu urobí aj kúsok celozrného chleba so šunkou, syrom a zeleninou. Ak ale máte trochu času, skvelou voľbou je obilninová kaša.

Naši rodičia nám stále opakovali, že raňajky sú najdôležitejšie jedlo dňa.  A mali pravdu. Avšak nie vždy si môžeme dopriať  výdatné raňajky, rána počas pracovného týždňa sú jednoducho rýchle a hektické a tak na poriadne a pomalé jedlo nie je času nazvyš. Cez víkendy a prázdniny si však môžeme dopriať  bohatšie a dlhšie raňajky, tzv. Brunch ( z angl. Spojenie slov – breakfast-launch – čiže raňajko-obed). Urobte si víkendovú pohodu s rodinou, pospite si dlhšie a spojte raňajky s obedom, užite si prvé slnečné rána na terase či balkóne, prineste svojim blízkym teplé raňajky do postele 🙂

Pozn. Suroviny sú vždy na 1 porciu

Ovsená kaša s banánom a orieškami

Postup
  1. V malom kastróliku zmiešame ovsené vločky s mliekom alebo vodou, pridáme štipku soli, privedieme k varu a za stáleho miešania varíme do zhustnutia, cca 5 minút.
  2. Ochutíme medom alebo sirupom podľa chuti.
  3. Odstavíme a vmiešame chia semienka. Preložíme do misky a dokončíme banánom, sezamom, mandľami a arašidovým maslom.

Ryžová kaša s makom a slivkami

Postup
  1. Ryžové vločky vložíme do kastrólika, zalejeme mliekom alebo vodou, pridáme štipku soli a mletý mak. Privedieme k varu a povaríme do zhustnutia. Na záver ochutíme medom.
  2. Slivky nakrájame na kúsky a s pár lyžicami vody, korením a cukrom povaríme do mäkka, ale dávame pozor aby sa ovocie príliš nerozvarilo.  Korenie vyberieme a ešte teplou omáčkou prelejeme ryžovú kašu. Podávame teplé posypané semienkami a orieškami podľa chuti.