nátierka

2x vynikajúca nátierka z celkom obyčajných surovín

 | 

91

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • 200g mrkvy, očistenej
  • 80g syra balkánskeho typu napr. Balsyr
  • 2 strúčiky cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • listy šalátu

mrkvová nátierka

  • 120g salámu, napr.  Kriváň, alebo Nitran
  • 1050g jemného tvarohu
  • 1PL (asi 20g) plnotučnej horčice
  • 1 jarná cibuľka
  • 70g masla
Ingrediencie
  • 200g mrkvy, očistenej
  • 80g syra balkánskeho typu napr. Balsyr
  • 2 strúčiky cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • listy šalátu

mrkvová nátierka

  • 120g salámu, napr.  Kriváň, alebo Nitran
  • 1050g jemného tvarohu
  • 1PL (asi 20g) plnotučnej horčice
  • 1 jarná cibuľka
  • 70g masla

Natrieť si čerstvú nátierku na chrumkavý chlebík je slasť. Preto prinášame nátierkové tipy z jednoduchých obyčajných surovín, zato v zaujímavej kombinácii. Mrkvová i salámová nátierka je tiež užitočný tip ako využiť chladničkové zásoby a vdýchnuť im pôvab, ktorému nik neodolá a ochutná.

Mrkvová nátierka

Ak ste si kúpili zeleninu do polievky, ale mrkvy vám ako vždy zostalo viac, využite ju na nátierku, ktorú vám určite nik neofrfle. Veď sladkú mrkvičku má každý rád a navyše nátierka je v tomto prípade originálny nápad.

Postup
  1. Mrkvu umyjeme. Ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
  2. Pridáme nastrúhaný alebo nadrobený syr, pretlačený cesnak a korenie.
  3. Dobre všetko premiešame.
  4. Na chlieb alebo pečivo položíme list šalátu a natrieme nátierkou. Alebo si ho vychutnáme bez chleba, tak že šalát použijeme ako lodičku na nabratie nátierky.

salámová nátierka

Salámová nátierka

Ak už nechcete salám len znova naukladať na chlieb, ale chcete skúsiť niečo nové, táto kombinácia je to pravé pre vás. Nemusíte kupovať žiadne špeciality, pretože z jednoduchých surovín dosiahnete úpne nové chute. Táto nátierka vám jednoznačne učaruje.

 

 

Postup
  1. Salámu a cibuľku nakrájame na veľmi malé kúsky.
  2. Pridáme tvaroh, horčicu a maslo a dobre premiešame.
  3. Podávame na pečive dozdobené rukolou.