Jedno z najobľúbenejších „street food“ nemusí byť len s kečupom alebo horčicou. Výborný hot dog si môžete pripraviť doma s čerstvými novými ingredienciami. Prinášame vám tri nápady, ako ulahodiť hot-dogom každému členovi domácnosti, alebo kamarátom na záhradnej párty.
Klasický „New York“ hot dog
Najjednoduchší a predsa najlepší. Stačí použiť kvalitné suroviny. Do prípravy domácich hot dogov investuje a nakúpte pocitvé párky (hodia sa aj grilovacie klobásky upravené na grile-hotdogy budú ešte lepšie) a čerstvé chrumkavé pečivo.
- Bagetky pozdĺžne rozkrojíme, vložíme grilovaný alebo varený párok.
- Potrieme horčicou a kečupom (sladkým alebo pálivým, podľa chuti) a obložíme nakrájanými kyslými uhorkami a jarnou cibuľkou.
Hot dog „Caprese“
Ak ste milovníkom talianskej kuchyne, vyskúšajte tento originálny hot dog s mozzarellou a čerstvou bazalkou.
- Bagetky pozdĺžne rozkrojíme a opečieme reznou stranou na grile do chrumkava.
- Do každej bagety rozotrieme 2 lyžice paradajkovej omáčky, položíme uvarený párok alebo grilovanú klobásku.
- Obložíme guličkami mini mozzarelly, nakrájanými paradajkami a olivami.
- Posypme čerstvou bazakou a oregánom a ochutíme mletým čiernym korením.
Vietnamský „Banh-mi“
Ak máte pripraviť raňajky pre svojich priateľov, tieto hot dogy sú ideálne nielen vďaka praktickosti. Určite sa stanete povestnou hostiteľkou. K hot dogu si pripravte výraznú ľadovú citronádu a užívajte si pohodu.
- Svetlú bagetku rozrežeme pozdĺžne, ale nie úplne, ponecháme pečivo spojené.
- Potrieme ochutenou majonézou alebo pikantným dresingom.
- Na majonézou natretú časť položíme uvarený alebo grilovaný párok (klobásku), obložíme najemno nakrájanou mrkvou a uhorkou.
- Pridáme ešte trošku majonézy, posypeme tenkými kolieskami jarnej cibuľky a čerstvým koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.
Na našej stránke receptykulinarium.sk nájdete mnoho skvelých receptov. Tak na čo čakáte?