recept na nanuk

4x recept na nanuk pre vytúžené schladenie

 | 

380

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Z každej dávky pripravíte cca 6-8 nanukov (podľa veľkosti formičiek)

  • 4 ks marhulí
  • 100 g krupicového cukru
  • 150 ml vody
  • 2 PL práškového cukru
  • 1 kelímok (asi 150 ml) kyslej smotany
  • 1 vanilkový struk (alebo lyžica vanilkového cukru)
  • hrnček čučoriedok
  • 100 g cukru
  • 100 ml vody
  • citrónová šťava
  • 3 ks banánov (hľadajte v letáku BILLA)
  • 2 lyžice arašidového masla
  • 1 lyžica kakaa
  • med alebo iné sladidlo podľa chuti
  • 2 lyžice bieleho hustého jogurtu
  • 250 g jemného nízkotučného tvarohu
  • 1 šálka jahôd
  • 200 g kryštáloveho cukru
Ingrediencie

Z každej dávky pripravíte cca 6-8 nanukov (podľa veľkosti formičiek)

  • 4 ks marhulí
  • 100 g krupicového cukru
  • 150 ml vody
  • 2 PL práškového cukru
  • 1 kelímok (asi 150 ml) kyslej smotany
  • 1 vanilkový struk (alebo lyžica vanilkového cukru)
  • hrnček čučoriedok
  • 100 g cukru
  • 100 ml vody
  • citrónová šťava
  • 3 ks banánov (hľadajte v letáku BILLA)
  • 2 lyžice arašidového masla
  • 1 lyžica kakaa
  • med alebo iné sladidlo podľa chuti
  • 2 lyžice bieleho hustého jogurtu
  • 250 g jemného nízkotučného tvarohu
  • 1 šálka jahôd
  • 200 g kryštáloveho cukru

Recept na nanuk – sladučký domáci nanuk je potešenie hlavne pre vašich najmenších, v horúcich dňoch nimi však nepohrdnú ani dospelí. Sú vyrobené z poctivých surovín, viete, čo svojim blízkym dávate a môžete sa vyblázniť s množstvom chutí a kombinácii. Ak ešte nemáte doma formičky na nanuky, utekajte a nejaké si zožente, toto leto ich budete potrebovať!

4x recept na nanuk, ktorý zachutí každému:

Marhuľovo – smotanový s vanilkou

Marhuľový domáci nanuk má úspech zaručený. Najlepšie sú skutočne zrelé marhule, ktoré sú prirodzene sladké.

Postup
  1. Krupicový cukor dáme do rajnice, prilejeme vodu a uvaríme sirup.Na miernom ohni povaríme 5 minút, potom odstavíme.
  2. Smotanu zmiešame so zrniečkami z vanilky a práškovým cukrom.
  3. Marhule odkôstkujeme, umyjeme a rozmixujeme s cukrovým sirupom, ten nemusíme použiť celý, dáme ho podľa potreby.
  4. Do nanukových formičiek nalejeme smotanovú zmes a potom aj marhule. Lyžičkou trochu zamiešame a dáme mraziť minimálne na 4 hodiny.

Čučoriedkový domáci nanuk

Originálna príchuť pre originálne kuchárky. Čučoriedkový nanuk bude možno práve to, kvoli čomu si vás prázdninári obľubia.

Postup
  1. Vodu s cukrom zvaríme na sirup a necháme mierne vychladnúť.
  2. Čučoriedky  zmixujeme so sirupom a citrónovu šťavou podľa chuti, nalejeme do formičiek a dáme zamraziť.

Recept na nanuk s banánovou príchuťou, arašidovým maslom a kakaom

Skutočne bombová chuť, pripomínajúca kupované nanuky. Tento nanuk treba vyskúšať.

Postup
  1. Banány ošúpeme, nakrájame a ponorným mixérom vymixujeme dohladka s arašidovým maslom, jogurtom, medom alebo iným sladidlom.
  2. Zo zmesi si odoberieme 1/3  a zmiešame s kakaom.
  3. Do formičiek nalejeme najskôr zmes bez kakaa, asi do 2/3 a potom doplníme kakaovou zmesou. Dáme zamraziť.

Tvarohovo-jahodový „Míša“

Veľmi obľúbený nanuk, bude to pravé orechové aj keď ho pripravíte po domácky.

Postup
  1. Jahody umyjeme, nakrájame na kúsky a 1/3 si odložíme bokom.
  2. Zvyšok jahôd zmixujeme s tvarohom a cukrom. Do tejto zmesi opatrne zamiešame odložené kúsky jahôd.
  3. Nalejeme do formičiek a dáme zamraziť.

Na našej stránke receptykulinarium.sk nájdete desiatky skvelých receptov.