Kuracie soté recept so sezamom

 | 

257

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na kuracie soté:

Na omáčku:

  • ¼ hrnčeka sójovej omáčky
  • 2 lyžice vody
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 3 lyžice hnedého cukru
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 1 lyžica strúhaného čerstvého zázvoru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica sezamových semienok
  • ½ lyžice kukuričného škrobu

Na servírovanie:

  • ryža
  • sezamové semienka
  • jarné cibuľky

 

Ingrediencie

Na kuracie soté:

Na omáčku:

  • ¼ hrnčeka sójovej omáčky
  • 2 lyžice vody
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 3 lyžice hnedého cukru
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 1 lyžica strúhaného čerstvého zázvoru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica sezamových semienok
  • ½ lyžice kukuričného škrobu

Na servírovanie:

  • ryža
  • sezamové semienka
  • jarné cibuľky

 

Sezamové kuracie soté je recept na ideálnu rýchlu večeru alebo ľahký obed. Sójová omáčka perfektne dopĺňa chuť kuracieho mäsa.

Kuracie soté recept so sezamom a ryžou, ktorý si hneď obľúbite

Postup

  1. Najskôr si pripravíme omáčku na kuracie soté zmiešaním všetkých ingrediencií na omáčku.
  2. Potom si kuracie prsia nakrájame na kúsky. Nezabudneme mäso odblaniť, prípadne zbaviť šliach. Nakrájané mäso dáme do misky, okoreníme čiernym korením, pridáme vajce a 2 lyžice kukuričného škrobu. Všetko dobre premiešame.
  3. Na panvici si rozohrejeme dve lyžice oleja. Mäso zmiešané s vajíčkom a kukuričným škrobom na ňom opečieme do zlatista zo všetkých strán.
  4. Keď je mäso hotové, prilejeme omáčku, ktorú sme predtým dobre premiešali. Všetko necháme pár minút prevariť, kým omáčka začne bublať a hustnúť.
  5. Kuracie soté s omáčkou podávame s ryžou a trochou nakrájaných jarných cibuliek, prípadne podľa chuti posypeme sezamovými semienkami. Dobrú chuť.