Našľahaná smotana a kakao budú navždy skvelý pár 🙂 Ich spojenie je preto neprekonateľné. Stačí ho doplniť sviežou chuťou čerstvého sezónneho ovocia a ideálny dezert je na svete. Detské mliečne rezy sme pripravili veľmi jednoducho, dali sme si však záležať na surovinách. Základné piškótové cesto je pripravené zo špaldovej múky s trochou trstinového cukru, ochutené kakaom. Krém je bez stužovačov, konzervantov či želatíny, len z mascarpone a šľahačky. Kto chce, pridá trochu cukru. V lete však na osladenie dezertov môžeme použiť aj zrelé sezóne ovocie. Skúste ešte malý trik, dajte detské mliečne rezy pred podávaním na chvíľu do mrazničky. Budete prekvapení osviežujúcim výsledkom.
Tieto jednoduché rezy z čokoládového piškótu, šľahačky a mascarpone stačí osviežiť čerstvým ovocím
Postup
- Suroviny na krém – mascarpone a šľahačku dáme do chladničky. Trik cukrárok pre dobré vyšľahanie krému je umiestniť na chvíľu do chladničky aj misku, v ktorej budete krém šľahať.
- Cesto na detské mliečne rezy pripravíme klasickým spôsobom. Do misky dáme vajcia a cukor a dobre vyšľaháme do hustého krému.
- Potom prilejeme olej, znovu prešľaháme a pridáme múku.
- Na záver pridáme kakao a cesto prelejeme na väčší plech na pečenie.
- Plech doporučujeme vymastiť olejom a vysypať múkou. Môžete použiť aj papier na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov Celzia cca 20 minút, alebo kým nie je úspešný test so špáradlom.
- Cesto po upečení necháme vychladnúť a potom ho prerežeme na polovicu.
- Jednu polovičku natrieme mliečnym krémom a pritlačíme druhou časťou.
- Krém pripravíme tak, že v miske spolu vyšľaháme mascarpone a šľahačku. Kto chce pridá aj 1 PL práškového cukru.
- Detské kakaovo mliečne rezy potom dáme dobre vychladiť a nakrájame na obľúbené tvary.
- Pár kúskov môžeme dať pred podávaním na chvíľu do mrazničky. Chuťovo budú pripomínať “ruskú” zmrzlinu, či obľúbené detské mliečne rezy z obchodu. Tieto sú však zdravšie.
- Tip: K detským mliečnym rezom sa skvelo hodia čerstvé jahôdky, či iné sezónne ovocie.