Marinované kuracie prsia

 | 

257

 receptov

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Na marinádu:

  • ¾ hrnčeka oleja
  • ¼ hrnčeka vínneho octu
  • 3 lyžice majonézy
  • 1 lyžica worčestrovej omáčky
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 2 lyžičky soli
  • 1 lyžička korenia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička údenej papriky
  • 1 malá cibuľa
  • 2 lyžičky tymianu

Na servírovanie čerstvý šalát a citróny

Ingrediencie

Na marinádu:

  • ¾ hrnčeka oleja
  • ¼ hrnčeka vínneho octu
  • 3 lyžice majonézy
  • 1 lyžica worčestrovej omáčky
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 2 lyžičky soli
  • 1 lyžička korenia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička údenej papriky
  • 1 malá cibuľa
  • 2 lyžičky tymianu

Na servírovanie čerstvý šalát a citróny

Marinované kuracie prsia – leto sa blíži a s ním aj tie najchutnjšie jedlá. Pripravte si doma tieto jednoduché kuracie prsia a potešíte seba aj svoje deti.

Marinované kuracie prsia s letným šalátom sú overená klasika pre deti i dospelých

  1. Ešte než začneme s prípravou marinády, nakrájame si kuracie prsia na menšie kúsky.
  2. Pripravíme si marinádu: najskôr si očistíme cibuľu a cesnak, umyjeme bylinky. Na prípravu marinády použijeme mixér alebo jednoducho všetky suroviny nakrájame na jemno a zmiešame s ostatnými. Pomocou mixéra však zmixujeme marinádu na hladko. Tou potom zalejeme mäso a dobre premiešame. Necháme v chladničke odležať minimálne jednu hodinu až 24 hodín. Vtedy dosiahne maximálnu zrelosť.
  3. Prsia pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov Celzia cca 20 až 25 minút.
  4. Podávame s čerstvým šalátom a citrónom na zjemnenie.

Ďalšie skvelé recepty nájdete na receptykulinarium.sk.