Mäsové guľky z morčacieho mäska podávané v pita chlebe s jogurtovým dresingom sú ľahké a zároveň vhodné na plnohodnotnú grilovačku. Pochutia si na nich deti, dámy, čo strážia líniu, ale i páni k poháru piva. Proste ideálne jedlo pre celú rodinu. Príprava je jednoduchá, morčacie mäso, čerstvý šalát a pita chlieb v Bille vždy nájdete.
Mäsové guľky podávané v pita chlebe s jogurtovým dresingom
- Začneme s prípravou mäsa, ak ho budeme robiť na grile, rozpálime si najskôr gril. Ak v rúre, predhrejeme si ju na 180 stupňov Celzia.
- V mise zmiešame všetky suroviny na mäsové guľky: mleté morčacie mäso, lyžičku soli, čierneho korenia, drvenej rasce, čerstvý petržlen, 2 lyžice strúhanky a jedno vajce. Umytými rukami potom všetko dobre premiešame a tvarujeme mäsové guľky, alebo valčeky.
- Tvar nerozhoduje, mäsové guľky, šišky, či fašírky zvoleného tvaru, musia byť len rovnakej veľkosti. Ak sa nám mäso príliš lepí na ruky, umyjeme si ich v chladnej vode a pokračujeme s takto vlhkými rukami.
- Guľky, či šišky dáme piecť buď na gril, alebo na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 minút.
- Do zohriateho pita chleba urobíme nožom dieru a naplníme šalátom, červenou kapustou, mäsovými šiškami a jogurtovou omáčkou.
- Omáčku pripravíme, kým sa nám upečie mäso. V miske premiešame jogurt, ak chceme aj trochu majonézy, soľ, čierne korenie a worchestrovú omáčku. Jogurtový dresing necháme chladiť v chladničke.
- Pita chleba môžeme pred naplnením zľahka opiecť na panvici, alebo na grile, prípadne vložiť na jednu, dve minútky do rúry.
- Tip: Mäsové guľky či vačelky v grilovanom pita chlebe s jogurtovým dresingom sú skvelá večera na grilovačke. Morčacie mäso je ľahké, diétne a spolu s jogurtom a zeleninou tvorí skvelú kombináciu. Pritom však máte zážitok z plnohodnotnej grilovačky, ku ktorej patrí dobre ochutené mäsko v žemli, či pite. A nie každý má vždy chuť na mastnejšie bravčové či ťažšie hovädzie.