Fašírky s paradajkovou kapustou

 | 

380

 receptov

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie

Na fašírky:

  • 500 g mletého bravčového pliecka (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 rožok
  • 1 vajce
  • soľ a čierne korenie
  • strúhanka na zahustenie
  • 1 cibuľa nakráajná na jemno
  • 2-3 strúčiky cesnaku, pretlačené

Na paradajkovú kapustu:

  • 1 malá hlávka kapusty /cca 600-700 g/
  • 1 malý paradajkový pretlak
  • 1 cibuľa
  • olej
  • 2-3 lyžice hladkej múky
  • mletá červená paprika, rasca, čierne korenie, soľ, cukor
Ingrediencie

Na fašírky:

  • 500 g mletého bravčového pliecka (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 rožok
  • 1 vajce
  • soľ a čierne korenie
  • strúhanka na zahustenie
  • 1 cibuľa nakráajná na jemno
  • 2-3 strúčiky cesnaku, pretlačené

Na paradajkovú kapustu:

  • 1 malá hlávka kapusty /cca 600-700 g/
  • 1 malý paradajkový pretlak
  • 1 cibuľa
  • olej
  • 2-3 lyžice hladkej múky
  • mletá červená paprika, rasca, čierne korenie, soľ, cukor

Fašírky s paradajkovou kapustou a zemiakmi sú taká slovenská jesenná klasika. Ak toto jedlo náhodou nepoznáte, určite ho túto jeseň vyskúšajte.

Poznáte fašírky s paradajkovou kapustou? Ak áno, určite ich máte radi. Ak nie, určite vyskúšajte.

 

  1. Z mäsovej zmesi urobíme malé fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Môžeme ich vysmažiť na oleji  do zlata, alebo pokvapkané olejom upiecť v rúre.
  2. Kapustu začneme prípravou svetlej zápražky z oleja a múky.
  3. Na oleji opečieme cibuľu do sklovita, a postupne po častiach pridávame nakrájanú kapustu. Keď je kapusta zmäknutá, ochutíme soľou, korením a rascou. Pridáme paradajkový pretlak a mletú červenú papriku. Podlejeme vodou a zakryté dusíme do mäkka. Na záver primiešame zápražku, ktorou ju zahustíme a prevaríme 10 minút.
  4. Podávame s fašírkami a varenými zemiakmi, alebo jednoducho len s kúskom chleba.

Pokiaľ sa vám recept páčil, navštívte našu stránku receptykulinarium.sk a vyskúšajte stovky ďalších.