mäsové závitky s ryžou

Mäsové závitky s kápiou a ryžou

 | 

380

 receptov

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Suroviny pre 4-6 osôb:

  • 600 g chudého mäsa (kuracie prsia, morčacie prsia, bravčové stehno…)
  • 2 veľké červené papriky /kápie/
  • soľ a čierne korenie
  • plnotučná horčica
  • olej na opekanie
  • hladká múka
  • vývar alebo voda
  • 200 ml dobrého kečupu (sladký alebo pikantný, podľa toho, akú omáčku chcete)
  • 200 ml smotany na šľahanie min 33%
Ingrediencie

Suroviny pre 4-6 osôb:

  • 600 g chudého mäsa (kuracie prsia, morčacie prsia, bravčové stehno…)
  • 2 veľké červené papriky /kápie/
  • soľ a čierne korenie
  • plnotučná horčica
  • olej na opekanie
  • hladká múka
  • vývar alebo voda
  • 200 ml dobrého kečupu (sladký alebo pikantný, podľa toho, akú omáčku chcete)
  • 200 ml smotany na šľahanie min 33%

Mäsové závitky rozvoňajú kuchyňu a prilákajú k obedu či večeri malých aj veľkých. Oslovia všetkých, ktorí majú radi chutné “mäsko so šťavičkou” a ryžou. Netradične pripravená omáčka je chuťovo vynikajúca, len použite ten najlepší kečup aký zoženiete! Výber mäsa je na vás, skvelé budú z kuracích pŕs, bravčového stehna či morčacieho mäsa.

Šťavnaté mäsové závitky s ryžou sú skvelý rodinný obed či večera

  1. Mäso na závitky nakrájame na tenké plátky, ktoré ešte dobre vyklepeme. Posolíme a okoreníme z každej strany.
  2. Kapiu očistíme a nakrájame na tenké dlhé pásiky. Každý plátok mäsa potrieme horčicou, poukladáme prúžky papriky a mäsové závitky napevno zavinieme. Konce zaistíme špáradlom, aby sa závitky pri dusení nerozpadli.
  3. V panvici zohrejeme trochu oleja. Závitky zľahka obalíme v hladkej múke, oklepeme a vkladáme do rozpáleného oleja. Opečieme z každej strany do zlata. Podlejeme vývarom alebo vodou a privedieme k varu.
  4. Potom prilejeme kečup a ak treba ešte vývar, tak aby boli závitky do ¾ ponorené. Znížime plameň, zakryjeme a dusíme do mäkka. Dĺžka prípravy záleží aj od typu mäsa. Nakoniec prilejeme sladkú smotanu a ešte 5 minút prevaríme.
  5. Kečup doporučujeme použiť naozaj najkvalitnejší, aký zoženiete, lebo dáva jedlu a omáčke charakteristickú chuť. Môžete použiť aj paradajkový preklad a omáčku ochutiť tak, ako to máte radi. Hodí sa majorán, čierne korenie aj trošku čili. Záleží však pre koho toto jedlo varíte. Ak budú s vami pri stole aj deti, ktoré majú takéto mäsko so šťavičkou veľmi radi, jedlo nepripravte na pikantný spôsob a podľa toho môžete zvoliť aj typ mäsa, ktoré použijete.
  6. Ako príloha je výborná dusená ryža.
  7. Mäsové závitky podávame posypané petržlenovou vňaťou spolu s dusenou ryžou.