Citrónový koláč s tvarohovým krémom

 | 

113

 receptov

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

40

 min

Ingrediencie

Na okrúhlu tortovú formu s priemerom 24 cm:

  • 220 g hladkej špaldovej alebo pšeničnej múky
  • 2 PL citrónovej kôry
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 160 g kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 125 g zmäknutého masla
  • 3 PL kyslej smotany
  • 1 vanilkový cukor

Na krém k podávaniu:

  • 1 balenie tvarohu
  • 1 smotana na šľahanie
  • 2 PL práškového cukru

Na ozdobu:

  • práškový cukor
  • plátok umytého citróna
Ingrediencie

Na okrúhlu tortovú formu s priemerom 24 cm:

  • 220 g hladkej špaldovej alebo pšeničnej múky
  • 2 PL citrónovej kôry
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 160 g kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 125 g zmäknutého masla
  • 3 PL kyslej smotany
  • 1 vanilkový cukor

Na krém k podávaniu:

  • 1 balenie tvarohu
  • 1 smotana na šľahanie
  • 2 PL práškového cukru

Na ozdobu:

  • práškový cukor
  • plátok umytého citróna

Citrónový koláč s tvarohovým krémom svojou vôňou aj chuťou avízuje príchod zimy s typickým citrusovým ovocím. Je sladký a kyslastý zároveň a veľmi chutný. V tomto recepte sa spája dokonalá chuť citrusov, vanilky a tvarohu. Je vhodný k nedeľnej káve alebo aj na menšiu rodinnú oslavu.

Citrónový koláč s tvarohovým krémom má kyslastú chuť citrusov a jemnú chuť vanilky

  1. Múku spojíme s práškom do pečiva a citrónovou kôrou.
  2. Mixérom vyšľaháme vajcia, cukor, zmäknuté maslo a kyslú smotanu izbovej teploty. Potom pridáme múku a ďalej šľaháme až všetko spojíme na hladkú zmes, pre chuť môžeme pridať aj vanilkový cukor.

  3. Zmes premiestnime do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie.

  4. Pečieme v rúre približne 40 minút na 175 stupňov Celzia.

  5. Koláč necháme 10 minút vychladnúť a vyberieme z formy a poprášime cez sitko práškovým cukrom.

  6. V miske vyšľaháme tvaroh spolu so šľahačkou a trochou práškového cukru.

  7. Tento koláč podávame s tvarohovým krémom a ozdobený plátkom citróna.