Rezne z bravčovej panenky sú vhodné na slávnostnejší obed, sú jemné a krehké. Strúhanka, v ktorej sme ich obalili, je ochutená strúhaným parmezánom, čo rezňom dodá ešte lepšiu chuť. Ako prílohu vyskúšajte jednoduché, ale vynikajúce zemiaky s cibuľkou.
Rezne z bravčovej panenky a zemiaky na cibuľke – niekedy niet nad klasiku!
- Bravčovú panenku očistíme a nakrájame na 2 cm hrubé plátky. Rozložíme ich na dosku a každý plátok tlakom ruky roztlačíme. Jemné mäso z panenky nenaklepávame.
- Dobre ich posolíme a okoreníme z oboch strán. Potom ich postupne obalíme v hladkej múke, rozšľahaných vajíčkach a v strúhanke, do ktorej sme zamiešali strúhaný parmezán.
- Vo väčšej panvici zohrejeme dostatočnú vrstvu oleja. Rezne smažíme z každej strany do zlata a necháme na servítke odkvapkať od prebytočného oleja. Udržiavame teplé.
- Cibuľu nakrájame na drobné kocky a na masti alebo oleji osmahneme do zlata. Môžeme pridať aj nakrájané jarné cibuľky. Na záver do panvice dáme maslo a opražíme ho spolu s cibuľou, pred odstavením pridáme štipku mletej papriky.
- Medzitým zemiaky uvaríme do mäkka v osolenej vode. Zcedíme ich, roztlačíme a pridáme do panvice s opraženou cibuľou. Podľa chuti osolíme. Nakoniec do nich zamiešame nasekanú petržlenovú vňať.
- Tip: Rezne z bravčovej panenky podávame klasicky. S kúskom citróna, so zemiakmi na cibuľke a listovým šalátom. Dobrú chuť!