Linecké koláčiky so slaným karamelom sú veľmi chutnou a modernou verziou tých klasických. My sme do cesta okrem múky pridali aj mleté orechy a špaldovú múky. Plnka so slaného karamelu doplnená čokoládou a zrniečkom morskej soli dodá tú správnu chuť.
Linecké koláčiky so slaným karamelom budete piecť určite viac krát
-
Z múky, masla, cukru, žĺtkov a orechov vypracujeme hladké linecké cesto. Zabalíme ho do fólie a dáme na hodinu do chladničky. Potom ho natenko vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska. Pečieme pri 160 °C približne 10-13 minút do zlata.
-
Vychladnuté linecké koláčiky plníme karamelovým krémom a opatrne zlepíme. Ozdobíme čokoládovou polevou a linecké kolieska so slaným karamelom necháme na mriežke stuhnúť. Uchovávame ich v uzatvárateľnej nádobe v chladničke.
-
Na karamelový krém vymiešame maslo a karamelové salko spolu so soľou. Prešľaháme spolu do hladkého krému. Dáme ho na pár hodín stuhnúť do chladničky, kolieska sa ním budú lepšie plniť.
-
Na polevu roztopíme čokoládu s maslom vo vodnom kúpeli. Po ochladnutí na izbovú teplotu do neho kolieska opatrne namáčame, alebo ním koláčiky polievame.
-
Povrch môžeme ozdobiť polovicou vlašských orechov, alebo trochu extravagantnejšie, vločkami soli. Soľ pekne doplní sladkú chuť čokolády a slaného karamelu.