kuracie stehna s kapiou a cicerom

Kuracie stehná s kapiou a cícerom

 | 

380

 receptov

Čas prípravy: 

90

 min

Čas varenia: 

90

 min

Ingrediencie

Suroviny pre 4 osoby:

  • 4 kuracie štvrte (4 celé stehná, prsia…)
  • olej
  • 2 lyžice gyros, alebo grilovacieho korenia
  • 1 konzerva cíceru
  • 1 veľká červená paprika
  • 4-5 väčších <a href="https://billa1.delfino.sk/tag/zemiaky/”>zemiakov
  • soľ a mleté čierne korenie
  • čerstvá petržlenová vňať

Dusená orientálna ryža:

  • 1 šálka ryže (guľatozrnnej alebo dlhozrnnej)
  • 4 lyžice ryže v tvare orzo
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica masla
  • kurací vývar
  • soľ
Ingrediencie

Suroviny pre 4 osoby:

  • 4 kuracie štvrte (4 celé stehná, prsia…)
  • olej
  • 2 lyžice gyros, alebo grilovacieho korenia
  • 1 konzerva cíceru
  • 1 veľká červená paprika
  • 4-5 väčších <a href="https://billa1.delfino.sk/tag/zemiaky/”>zemiakov
  • soľ a mleté čierne korenie
  • čerstvá petržlenová vňať

Dusená orientálna ryža:

  • 1 šálka ryže (guľatozrnnej alebo dlhozrnnej)
  • 4 lyžice ryže v tvare orzo
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica masla
  • kurací vývar
  • soľ

Pečené kuracie stehná sú klasický obľúbený nedeľný obed. Stačí do pekáča pridať napr. zemiaky alebo koreňovú zeleninu a  pripravíte si kompletný obed v jednom “hrnci”. Skúste dnes niečo nové a upečte takto kuracie stehná s kapiou a cícerom. Náramne si pochutíte.

Kuracie stehná s kapiou a cícerom ulahodia nie len vášmu oku

 

  1. Rúru si predhrejeme na 200 °C. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na 1 cm hrubé kolieska.
  2. Pokvapkáme ich olejom, osolíme a okoreníme, dobre premiešame a rozložíme do hlbšieho pekáča.
  3. Kuracie štvrte potrieme olejom a z každej strany okoreníme gyros korením, alebo zmesou grilovacieho korenia.
  4. Kúsky mäsa položíme na zemiaky a na každý položíme hrubší plátok masla. Podlejeme trošičkou vody, stačí pár lyžíc a dáme piecť. Nezakrývame. Približne po hodine pečenia pridáme k mäsu a zemiakom scedený a prepláchnutý cícer a na kocky nakrájanú papriku. Vrátime do rúry a dopekáme ešte približne 20 až 30 minút, alebo kým nie je mäso prepečené, podlievame výpekom.
  5. Podávame, len so zemiakmi, alebo aj s dusenou ryžou, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.
  6. Ryžu dobre prepláchneme a necháme odkvapkať. V hrnci rozpustíme maslo s olejom, pridáme slovenskú ryžu. Na strednom plameni ju opekáme až kým cestovina nezozlatne, takmer nezhnedne, maslo by sa malo tiež mierne prepražiť a mať orieškovú vôňu a chuť.
  7. Keď je cestovina opečená, pridáme ryžu a miešame až kým sa neodparí všetka tekutina a zrnká ryže nezačnú byť do sklovita. Potom pridáme 1 a ¾ šálky vývaru, osolíme a premiešame. Privedieme k varu, stiahneme plameň na minimum a dusíme zakryté až kým nie je ryža uvarená.