Banán je dobrým zdrojom vitamínu B, draslíka a kyseliny listovej. Ľanové semienka obsahujú dôležitú kyselinu pre správnu činnosť mozgu – ALA (kyselina alfa-linolenová). Jablko doplní vitamíny A, B, C a kyselinu listovú. Škorica má antioxidačné účinky, znižuje vysoký krvný tlak a chráni steny ciev. Pripravte si s nami toto antioxidačné jablkovo-škoricové smoothie.
Postup prípravy na jablkovo-škoricové smoothie:
- Jablko umyjeme, spolu s banánom nakrájame na kúsky.
- Do mixéra vlejeme mlieko, pridáme škoricu, ľanové semienka a nakrájané ovocie.
- Rozmixujeme dohladka.
Odporúčame vyskúšať aj naše zelené smoothie s avokádom.
Pozrite si zaujímavé video na tému smoothies:
Bez omáčky s Martinom Šmahelom | Sú smoothies zdravé?