Strukovinový šalát

Strukovinový šalát s cesnakom a čili

 | 

91

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • 700g fazule z konzervy (alebo 350g sušenej)
  • 1 čili paprička
  • 3 jarné cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4PL olivového oleja
  • 2PL vínneho octu
  • soľ a korenie
  • 1 zväzok plochej petržlenovej vňate
  • 3 stonky stonkového zeleru
Ingrediencie
  • 700g fazule z konzervy (alebo 350g sušenej)
  • 1 čili paprička
  • 3 jarné cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4PL olivového oleja
  • 2PL vínneho octu
  • soľ a korenie
  • 1 zväzok plochej petržlenovej vňate
  • 3 stonky stonkového zeleru

Strukovinový šalát v jarnom vydaní s čerstvou vňaťou a čili je skvelý a zdravý pre celú rodinu. Obstojí aj ako skvelá rastlinná bielkovinová bomba pre športovcov.

Strukovinový šalát pre rodinu aj športovcov

  1. Ak máme suchú fazuľu, tak je potrebné ju nechať cez noc namočenú vo vode.  Na druhý deň ju zlejeme a v novej vode uvaríme do mäkka. Do vody môžeme pridať rascu, proti nafukovaniu. Vodu posolíme až neskôr počas varenia.

  2. Použiť môžeme jednodruhovú fazuľu, napríklad bielu maslovú, alebo zmes fazule strakatej, hnedej, bielej prípadne aj cícer. Dĺžka varenia teda bude záležať od veľkostí fazúľ. Minimálne však hodinu až dve.

  3. Zeleninu pokrájame nadrobno, pridáme zliatu fazuľu, ocot a olej a dochutíme soľou a korením.

Strukoviny obsahujú pre naše telo veľmi dôležité železo. Tu viac na tomu: Vitamíny dôležité pre naše telo