Domáci mrežovník je taká domáca klasika, ktorá opäť prichádza do módy. Môžete ho pripraviť s akýmkoľvek lekvárom, či ovocím.
Domáci mrežovník je sladké retro opäť v móde
-
Z uvedených surovín rýchlo spracujte cesto. Pri príprave krehkého cesta používajte studené maslo a cesto dlho nespracuvávajte, aby ostalo krehké aj po upečení. Ak máte masu drobivú pridajte 1 až 2 polievkové lyžice studenej až ľadovej vody. Spracované cesto zabaľte do fólie a nechajte aspoň 30 minút chladiť.
-
Vychladené cesto rozdeľte tak, že 2/3 roztlačte do formy, popichajte ho vidličkou a 1/3 odložte na “mriežky”. Na cesto natrite hrubšiu vrstvu lekváru a tú posypte mandľami.
-
Z 1/3 cesta vyvaľkajte tenké koleso a radielkom nakrájajte tenké pásiky a vytvorte z nich mriežku.
-
Pečte pri teplote 180°C cca 35-45 minút a podávajte vychladnutý.
Pokiaľ sa vám recept páčil, navštívte našu stránku receptykulinarium.sk a vyskúšajte stovky ďalších.