Čevabčiči na grile s letným šalátom

 | 

113

 receptov

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Čevabčiči pre cca 4 osoby:

  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 1 cibuľa
  • 2 cesnaky
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • 1 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 ČL majoránu
  • 1 ČL soli
  • 1 PL worcestrovej omáčky

Letný šalát:

  • cherry paradajky
  • mladá cibuľka
  • olivový olej
  • soľ
Ingrediencie

Čevabčiči pre cca 4 osoby:

  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 1 cibuľa
  • 2 cesnaky
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • 1 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 ČL majoránu
  • 1 ČL soli
  • 1 PL worcestrovej omáčky

Letný šalát:

  • cherry paradajky
  • mladá cibuľka
  • olivový olej
  • soľ

Čevabčiči v atraktívnej verzii na paličkách. S klasickou plnotučnou horčicou a cibuľkou skrytou v prílohovom šaláte, je to presne ten obľúbený recept z detských čias, ktorý si toto leto môžete pripraviť aj na grile.

Malé fašírky na paličke pripravené na grile

  1. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno a pridáme do mäsa. Pridáme všetky korenia: papriku, čierne korenie, majorán, soľ, worcester a trošku oleja. Mäso dobre premiešame.
  2. Do ruky vezmeme špajlu a priamo na nej tvarujeme malé fašírky – čevabčiči. Tie potom poukladáme na grilovaciu panvicu, alebo grill a z dvoch strán grilujeme spolu približne 8 až 10 minút.
  3. Čevabčiči hneď podávame s paradajkovo cibuľkovým šalátom, ktorý ochutíme olivovým olejom a soľou.