Slimaky z listkoveho cesta

Slimáky z lístkového cesta so špenátom a syrom

 | 

91

 receptov

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Na jedno balenie cesta:

  • 1 väčšia cibuľa
  • 250g hrudkovitého tvarohu (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 vajce L
  • 30g vlašských orechov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 štipka muškátového orecha
  • soľ a korenie
  • ½ ČL tymiánu
  • 50ml rastlinného oleja
  • 1 lístkové cesto stočené na papieri
  • 100g baby špenátových listov
  • 1/2 údeného polooštiepka
Ingrediencie

Na jedno balenie cesta:

  • 1 väčšia cibuľa
  • 250g hrudkovitého tvarohu (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 vajce L
  • 30g vlašských orechov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 štipka muškátového orecha
  • soľ a korenie
  • ½ ČL tymiánu
  • 50ml rastlinného oleja
  • 1 lístkové cesto stočené na papieri
  • 100g baby špenátových listov
  • 1/2 údeného polooštiepka

Slimáky z lístkového cesta sú jednoduché a rýchle slané koláčiky na malú párty. Čerstvý špenát a syr im dodá sviežu chuť. Oriešok a do chrumkava upečené cesto z nich urobí maškrtu na párty.

Slimáky z lístkového cesta s čerstvým špenátom, syrom a orechami

 

 

  1. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Preložíme na panvicu a opečieme ich do sklovita. Pridáme soľ, korenie a tymián, premiešame a pridáme špenát. Miešame na malom ohni, kým nezmienšia objem. Zmes necháme vychladnúť.

  2. Vo vyššej nádobe premiešame tvaroh s vajíčkom (trochu vajíčka si necháme na potretie slimákov), polooštiepkom a mletým muškátovým orieškom. Pridáme vychladnutú cibuľovo-špenátovú zmes a premiešame. Ak treba ešte dochutíme soľou a korením.

  3. Rozvinieme cesto a od kraja na dlhšej strane nanesieme vzniknutú tvarohovo-špenátovú zmes. Zavinieme a zo vzniknutého valca krájame asi 2 cm hruné kolieska. Tie ukladáme na papierom vystlaný plech, potrieme ich vajíčkom a na vrch položíme orech.

  4. Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov Celzia (teplovzdušná 180 stupňov) asi 20 až 30 minút, alebo do zlatista.