Ryba obaľovaná v kukuričných lupienkoch je chrumkavá a lákavá pre deti. Zároveň je to skvelý zdravý recept, ktorý si môžete dopriať spolu s rodinou. Deti jednoducho odjakživa milujú neobvyklé spôsoby podávania jedla, tak prečo im v tom nevyhovieť 🙂
Ryba obaľovaná v chrumkavých lupienkoch s farebným šalátom
- Rybie filety si očistíme, zbavíme kože a prípadne vyberieme kosti, ktoré na povrchu ešte nájdeme. Ak ryby pripravujeme výlučne pre malé deti, dbáme už pri výbere ryby na druh, pokiaľ možno bez kostí, ako napríklad zubáč alebo morský čert.
- Rybu nakrájame na menšie prúžky a zľahka osolíme. Kukuričné lupienky si za pomoci kuchynského mixéra zmixujeme na strúhanku.
- V troch miskách si pripravíme trojobal. V jednej miske trochu hladkej múky, v druhej rozklepnuté a rozšľahané vajcia s trochou soli a v tretej budú rozmixované kukuričné lupienky.
- Ryby obaľujeme v poradí, múka, vajce, lupienky. Ihneď po obalení ich napichujeme ako vlnky na drevenú špajdľu. Obalené ryby na špajdli poukladáme na pripravenú tácku.
- Na panvici rozpálime olej. To, že je olej dostatočne vriaci zistíme malým trikom. Vhodíme do neho kukuričný lupienok, ak sa okolo neho objavia bublinky, môžeme začať vyprážať. Rybky smažíme do zlatista a po vybratí ich nechávame ešte chvíľu odkvapkať na kuchynskej utierke.
- K rybe sa hodí chrumkavý šalát. Zeleninu nań umyjeme, nakrájame a rozložíme na tanier.
- Zálievku zmiešame jednoducho podľa chuti, 3 lyžice olivového oleja, 1 lyžica červeného vínneho octu, trochu cukru a soli. Prípadne obľúbené bylinky.