BLT Sendvič je v preklade Bacon Lettuce Tomato sendvič a fakt stojí za to! Zabudnite na všetky bagety a obložené sendviče, ktoré ste doteraz jedli. Toto je pán sendvič! Ako teda z obyčajných surovín vyrobíte úžasný a šťavnatý sendvič, za ktorý vás budú nosiť doma na rukách? Použite najlepší chlieb aký zoženiete, to je základ a neoplatí sa ho podceniť. Výborný bude napr. s bielym zemiakovým chlebom.
BLT sendvič, šťavnatý, sýty a slávný pán sendvič!
-
Slaninu opečieme na panvici do chrumkava, vyberieme a odložíme bokom.
-
Rajčiny nakrájame na hrubé plátky, osolíme okoreníme a opečieme v rovnakej panvici na výpeku z oboch strán, zasypeme cukrom, aby pekne skaramelizovali a opiekli sa dozlata (ak je tuku málo, pridáme kvapku oleja). Opatrne ich preložíme na tanier k slanine a z panvice odstránime prípadné pripálené kúsky, ale neumývame ju.
-
Panvicu vrátime na oheň, pridáme lyžicu oleja a opečieme na ňom krajce chleba z oboch strán do zlata. Chlieb môžeme aj opiecť v hriankovači, ale v panvici je stále dosť chuti zo slaninky a rajčín, čo by bola škoda nevyužiť, chlieb si tie chute pekne natiahne.
-
Opečený krajec chleba potrieme majonézou, obložíme plátkami chrumkavého šalátu, opečenými rajčinami a slaninou.
-
Pokvapkáme majonézou, posypeme pažítkou a priklopíme druhým krajcom chleba.
-
Podávame teplé, najlepšie s obrúskom.