Strukovinove fašírky

Strukovinové fašírky z červenej šošovice

 | 

91

 receptov

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie
  • 150g červenej šošovice
  • 50g fazule mungo
  • 1 jarná cibuľka (hľadajte v letáku BILLA)
  • 2s trúčiky cesnaku
  • 15g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • 50g ovsených vločiek
  • Soľ a korenie
  • 2ČL mjoránky
  • 1PL petržlenovej vňate
  • 50g strúhanky
  • Olej na vyprážanie
Ingrediencie
  • 150g červenej šošovice
  • 50g fazule mungo
  • 1 jarná cibuľka (hľadajte v letáku BILLA)
  • 2s trúčiky cesnaku
  • 15g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • 50g ovsených vločiek
  • Soľ a korenie
  • 2ČL mjoránky
  • 1PL petržlenovej vňate
  • 50g strúhanky
  • Olej na vyprážanie

Strukovinové fašírky z varenej červenej šošovice a fazuľky mungo, dobre ochutené cesnakom a majoránom, chutia rovnako skvelo, ako tie klasické. V lete ich podávajte s čerstvou zeleninou a v zime napríklad so zaváranou cviklou.

Strukovinové fašírky, dobre ochutené, vytvorené z jemnej červenej šošovice

  1. Mrkvu ošúpeme, pokrájame a dáme variť do osolenej vody.

  2. Červenú šošovicu si uvaríme al dente, teda nie celkom do mäkka. Trvá to asi len 10 minút.

  3. Fazuľu mungo uvaríme do mäkka.

  4. Mrkvu scedíme a pomliagame vidličkou na hrubo.

  5. Cesnak pretlačíme a cibuľku posekáme najemno.

  6. V mise zmiešame všetky suroviny dohromady, ak treba, pridáme ešte strúhanku.

  7. Z masy tvarujeme kolieska a vyváľame ich v strúhanke.

  8. Vyprážame v rozpálenom oleji 3 minúty z jednej aj z druhej strany. Podávame so zemiakmi a čerstvým šalátom.