Strukovinové fašírky z varenej červenej šošovice a fazuľky mungo, dobre ochutené cesnakom a majoránom, chutia rovnako skvelo, ako tie klasické. V lete ich podávajte s čerstvou zeleninou a v zime napríklad so zaváranou cviklou.
Strukovinové fašírky, dobre ochutené, vytvorené z jemnej červenej šošovice
-
Mrkvu ošúpeme, pokrájame a dáme variť do osolenej vody.
-
Červenú šošovicu si uvaríme al dente, teda nie celkom do mäkka. Trvá to asi len 10 minút.
-
Fazuľu mungo uvaríme do mäkka.
-
Mrkvu scedíme a pomliagame vidličkou na hrubo.
-
Cesnak pretlačíme a cibuľku posekáme najemno.
-
V mise zmiešame všetky suroviny dohromady, ak treba, pridáme ešte strúhanku.
-
Z masy tvarujeme kolieska a vyváľame ich v strúhanke.
-
Vyprážame v rozpálenom oleji 3 minúty z jednej aj z druhej strany. Podávame so zemiakmi a čerstvým šalátom.