Hruškový perník

Hruškový perník s kakaom a posýpkou

 | 

380

 receptov

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie

Suroviny na 1 chlebíkovú formu:

  • 200 g hladkej múky
  • 100 g hladkej špaldovej múky
  • 3 vajíčka
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 100 ml plnotučného mlieka
  • 4 lyžice hruškového/jablkového pyré
  • 100 g cukru
  • 2 lyžičky prášku do perníka
  • 1 lyžička kakaa
  • 3 hrušky

Na posýpku:

  • 1 lyžica mletých orechov
  • 30 g masla
  • 45 g cukru
  • 40 g polohrubej múky
  • Škorica podľa chuti
Ingrediencie

Suroviny na 1 chlebíkovú formu:

  • 200 g hladkej múky
  • 100 g hladkej špaldovej múky
  • 3 vajíčka
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 100 ml plnotučného mlieka
  • 4 lyžice hruškového/jablkového pyré
  • 100 g cukru
  • 2 lyžičky prášku do perníka
  • 1 lyžička kakaa
  • 3 hrušky

Na posýpku:

  • 1 lyžica mletých orechov
  • 30 g masla
  • 45 g cukru
  • 40 g polohrubej múky
  • Škorica podľa chuti

Hruškový perník je jesenný variant obľúbeného jednoduchého perníkového koláča. Je to vďačný a rýchly koláč, ktorý majú radi všetci. My sme ho oživili chutnými hruškami a upiekli v chlebíkovej forme. Skvelý je poobednej káve, alebo ako desiata do školy.

Hruškový perník s posýpkou z jesenných orechov

 

 

 

  1. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Formu na chlebík vyložíme papierom na pečenie, ktorý trochu potrieme maslom.
  2. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridávame mlieko, olej, preosiate múky, kypriaci perníkový prášok, kakao a pyré. Na nižších otáčkach všetko spolu zapracujeme.
  3. Hrušky ošúpeme, odstránime jaderníky a nakrájame na kúsky. 2 tretiny hrušiek zamiešame do cesta a cesto vylejeme do pripravenej formy. Zvyšné hrušky naukladáme na povrch cesta a posypeme mrveničkou. Tú si pripravíme tak, že studené maslo prstami rozmiešame s múkou, cukrom, škoricou a mletými orechmi.
  4. Chlebík pečieme 40-45 minút. Otestujeme špajľou. Po upečení necháme mierne vychladnúť, potom opatrne vyberieme z formy a preložíme na mriežku, kde necháme úplne vychladnúť.