pecene jablka

Pečené jablká s medom a orechmi

 | 

91

 receptov

Čas prípravy: 

40

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Na 4 porcie ako dezert:

Ingrediencie

Na 4 porcie ako dezert:

Pečené jablká naplnené voňavou zmesou orechou, masla, medu, strúhanky a škorice sú jesenná večerná sladká záležitosť bez výčitiek. Len si vyložte nohy, zoberte deku a tanierik s touto dobrotou.

Pečené jablká s orechmi, medom, maslom a strúhankou sú dezert stvorený na jeseň

  1. Jablká umyjeme, osušíme a odrežeme vrchy jabĺk cca 1 cm od vrchu. Vrchy si odložíme.

  2. Jablká vydlabeme tak, aby hrúbka steny ostala asi 1 cm.

  3. Vydlabanú dužinu, ktorá neobsahuje semienka a ostré časti posekáme, premiešame s orechami, maslom, strúhankou, medom a škoricou.

  4. Zmesou naplníme jablká, prikryjeme ich vrchmi a dáme piecť do predhriatej rúry na 190 st. C a pečieme asi 30 minút.