Pizza s nivou, pečenou tekvicou a orechami

 | 

113

 receptov

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie
  • 1 ks hotového cesta na pizzu Billa
  • ½ tekvice Hokaido
  • 200 g syru typu niva
  • hrsť tekvicových jadierok
  • hrsť vlašských orechov
  • ½ červenej cibule (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 PL oregana
  • 1 ČL soli a 1 ČL korenia
  • 2 PL olivového oleja
Ingrediencie
  • 1 ks hotového cesta na pizzu Billa
  • ½ tekvice Hokaido
  • 200 g syru typu niva
  • hrsť tekvicových jadierok
  • hrsť vlašských orechov
  • ½ červenej cibule (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 PL oregana
  • 1 ČL soli a 1 ČL korenia
  • 2 PL olivového oleja

Pizza s nivou z hotového cesta vo veľmi lahodnej jesennej verzii s chrumkavými kúskami pečenej tekvice, orechami a tekvicovými jadierkami.

Pizza s nivou a chrumkavou tekvicou s vlašskými orechami

  1. Hokaido tekvicu nešúpeme, iba umyjeme a prepolíme. Vyberieme jadierka a nakrájame ju na menšie kúsky. Kúsky tekvice rozložíme na plech, pokvapkáme olejom, posolíme a pečieme 15 min na 180 stupňov C.

  2. a plech rozložíme hotové cesto na pizzu aj s papierom na pečenie.

  3. V miske zmiešame olej, soľ a sušené oregano a zmesou potrieme cesto.

  4. Na cesto rozložíme upečenú tekvicu, nakrájanú cibuľu, rozmrvíme syr a pridáme jadierka a orechy. Môžeme pridať aj trochu čili papričky.

  5. Pečieme podľa návodu 15 až 20 min na 220 stupňov C.

Na našej stránke receptykulinarium.sk nájdete mnoho ďalších skvelých receptov. Tak na čo čakáte?