Pletence z lístkového cesta s pekanovými orechami

 | 

380

 receptov

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

Na 6 ks: 

  • 1 balenie chladeného vyvaľkaného lístkového cesta (hľadajte v letáku Billa)
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice javorového sirupu
  • Pár lyžíc hnedého cukru
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
  • 100 g pekanových orechov + na posypanie
  • 1 vajce na potretie

Na glazúru:

  • 1 PL horúcej vody a 1 PL marhuľového džemu
Ingrediencie

Na 6 ks: 

  • 1 balenie chladeného vyvaľkaného lístkového cesta (hľadajte v letáku Billa)
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice javorového sirupu
  • Pár lyžíc hnedého cukru
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
  • 100 g pekanových orechov + na posypanie
  • 1 vajce na potretie

Na glazúru:

  • 1 PL horúcej vody a 1 PL marhuľového džemu
Pletence z lístkového cesta s pekanovými orechmi a javorovým sirupom máme všetci radi. Viete, že je úplne jednoduché si ich pripraviť, teda “zapliesť” aj doma? Vo videu je návod ako docieliť známy tvar.
Pletence, teda zapletené cesto je obľúbené v mnohých receptoch.

Pletence z lístkového cesta s pekanovými orechmi a javorovým sirupom

  1. Lístkové cesto rozkrájame na 6 rovnakých štvorcov.

  2. Z masla, cukru, javorového sirupu a škrobu vymiešame náplň. Tú rozdelíme na každý štvorec.

  3. Posypeme sekanými orechmi, okraje necháme voľné a nakrojíme ich nožom.

  4. Okraje striedavo prekladáme cez náplň až dostaneme pletenec.

  5. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme zvyšnými orechmi.

  6. Pečieme pri 220 °C asi 15 minút dozlata. Trocha náplne môže počas pečenia vytiecť na papier na pečenie.

  7. Po upečení potrieme glazúrou z marhuľového džemu a trocha vody. Ak radi pracujete s hotovým lístkovým cestom vyskúšajte aj obľúbené slané slimáky.