Vegetariánska kapustnica môže byť kráľovnou vášho štedrovečerného či novoročného menu. Sušené hríby ju perfektne ochutia, sušené ovocie dodá ten správny Vianočný šmrnc a opečené údené tofu je fakt chrumkavá záležitosť.
Vegetariánska kapustnica na štedrovečernú či novoročnú večeru
-
Kapustu podusíme vo väčšom hrnci s koreninami a pridáme vodu.
-
Hríby prepláchneme horúcou vodou a pridáme do kapusty.
-
Po čase pridáme obľúbené sušené ovocie, ako slivky, marhule, jabĺčka a podobne.
-
Varíme cca 45 minút.
-
Na záver pridáme na jemno strúhaný zemiak a povaríme.
-
Ochutíme medom a korením.
-
Podávame s tofu. Tofu opečieme zvlášť na panvičke a na záver pridáme 1 PL medu alebo sójovej omáčky. Tofu hneď skaramelizuje a bude krásne chrumkavé.
- Po receptoch na vianočné menu v zdravšom vydaní môžete siahnuť aj na našom portáli a môžete skúsiť pripraviť módnu Street Food verziu ryby s ľahkým šalátom, alebo dokonca Zdravý zemiakový šalát so Skyrom. Ako dezert by sa vám mohli hodiť Tradičné bobaľky vo vegánskom vydaní s chutným makom a rastlinným mliečkom.
- Ak však máte radi Klasickú kapustnicu s klobáskou máme od majstrov Coolinárov veľmi chutný recept.