Japonské lievance

Japonské lievance nadýchané a krehké

 | 

257

 receptov

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Na lievance:

  • 2 vajcia (hľadajte v letáku Billa)
  • ¾ hrnčeka mlieka
  • 1 lyžička vanilkového extraktu alebo len trocha vanilky
  • 2/3 hrnčeka hladkej múky 00
  • ¾ lyžičky prášku do pečiva
  • 3 lyžice cukru kryštál
  • trocha tuku na panvicu (maslo alebo olej)

Na tvarohový krém:

  • 1 jemný tvaroh
  • niekoľko lyžíc čokoládovo-orechového krému, podľa chuti
  • ovocie na ozdobu, napríklad granátové jablko, čučoriedky, maliny alebo jahody
Ingrediencie

Na lievance:

  • 2 vajcia (hľadajte v letáku Billa)
  • ¾ hrnčeka mlieka
  • 1 lyžička vanilkového extraktu alebo len trocha vanilky
  • 2/3 hrnčeka hladkej múky 00
  • ¾ lyžičky prášku do pečiva
  • 3 lyžice cukru kryštál
  • trocha tuku na panvicu (maslo alebo olej)

Na tvarohový krém:

  • 1 jemný tvaroh
  • niekoľko lyžíc čokoládovo-orechového krému, podľa chuti
  • ovocie na ozdobu, napríklad granátové jablko, čučoriedky, maliny alebo jahody

Vyskúšali ste už japonské lievance? Jednoduché a neodolateľne nadýchané. Ak ste lievancový typ, určite ich skúste. Suroviny zostávajú podobné tým, ktoré už asi poznáte. Čo sa mení, je postup. Ak máte mixér, máte vyhrané.

Nadýchané a krehučké slávne japonské lievance

  1. Ak máme kuchynský mixér, určite ho použijeme. Vo veľkej mise zmiešame vajcia, mlieko a vanilku.
  2. Kým sa vajcia s mliekom a vanilkou budú šľahať, v ďalšej mise zmiešame hladkú múku, cukor s práškom do pečiva. Keď sú vajcia dosť našľahané pridáme túto sypkú zmes a ďalej už miešame len ručne.
  3. Panvicu na lievance alebo obyčajnú panvicu zatiaľ rozohrejeme na sporáku na miernom ohni a pridáme trochu tuku (masla alebo oleja). Keď je cesto hotové, pomocou naberačky na panvicu vylejeme do jednotlivých častí približne rovnaký objem cesta. Samozrejme nalejeme len toľko cesta, aby nepresahovalo okraje. Myslíme tiež na to, že cesto trochu počas smaženia nadobudne na objeme. Lievance opekáme cca 3 minúty z jednej strany, druhá trvá len krátko.
  4. Počas pečenia si pripravíme tvarohovú nátierku jednoduchým zmiešaním tvarohu s čokoládovo-orechovým krémom. Zmes dobre vyšľaháme. Pomer čokoládového krému a tvarohu zvolíme podľa vlastnej chuti. Ja napríklad používam len 2 lyžice čokoládového krému.
  5. Hotové lievance môžeme servírovať ako obvykle napríklad s javorovým sirupom a ovocím, alebo s touto skvelou obmenou tvarohovým krémom, ktorý Vám zaručene dodá dosť proteínov, ktoré tvaroh obsahuje. Dobrú chuť !