Ázijské ryžové rezance s opečeným tofu, arašidovými orieškami a chrumkavou čerstvou zeleninou sú rýchla variácia populárnych thajských Pad Thai rezancov.
Ryžové rezance s tofu do chrumkava opečeným a orieškami
-
Rezance uvaríme podľa návodu na obale. Trvá to veľmi krátko, obvykle ich treba len pár minút povariť v horúcej vode. Rezance potom prelejeme vlažnou vodou a pridáme do nich trochu oleja.
-
Tofu nakrájame na menšie kocky. Na panvici zohrejeme olej a Tofu sprudka opečieme. Miešame len opatrne a trochu, aby sme ho nerozdrvili.
-
Na záver praženia pridáme 1 PL sójovej omáčky a tofu necháme jemne pripiecť – zkaramelizovať do chrumkava.
-
Očistenú mrkvu a umytú cuketu nakrájame škrabkou na zeleninu, alebo špeciálnou škrabkou.
-
Arašidy nasekáme nožom na menšie, alebo ich potlčieme cez utierku tĺčikom na mäso.
-
Všetko spolu premiešame a servírujeme. Dochutíme sójovou omáčkou.