Šalát s kuracím mäsom je v slnečných dňoch ten správny recept. Chceli by ste vyskúšať nejaký nový druh šalátovej zálievky? Máme pre vás skvelý tip. Ak ste ešte ančovičky v zálievke neskúšali, nenechajte sa odradiť množstvom surovín. Táto zálievka odlíši váš šalát od všetkých ostatných a urobí ho výnimočným.
Šalát s kuracím mäsom s fantastickou zálievkou
- Ešte než začneme s prípravou zálievky si umyjeme zeleninu. Ak používate odstreďovač zeleniny, určite ho využite.
- Zálievku potom jednoducho pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií a ich dôkladným vyšľahaním, premiešaním alebo pretrepaním v uzatvárateľnej nádobe. Určite dbáme na to, aby kapary a ančovičky boli nakrájané naozaj na jemno. Môžeme použiť napríklad aj kuchynský mažiar.
- Po vyšľahaní zálievku samozrejme ešte ochutnáme, prípadne dosolíme ďalšou ančovičkou alebo dosladíme troškou medu. Záleží len na našej osobitej chuti, ktorú máme radi.
- Tesne pred podávaním natrháme zelený šalát do veľkej misy, ďalšiu zeleninu nakrájame a napríklad pečené kuracie mäso zbavíme kostí a pokrájame na menšie časti.
- Šalát by sa mal podávať zmiešaný spolu so zálievkou, ale dám Vám malý tip – ak máte v rodine ešte malé deti, servírujte zálievku zvlášť, aby možnosť ochutnať zeleninu z misy dostali aj tí najmenší.
- Ako ďalšie obmeny môžeme na šalát pridať nielen slaninu, ale napríklad aj krutóny, ktoré môžeme urobiť napríklad zo staršieho pečiva opečeného na masle alebo olivovom oleji. Dobrú chuť !