Pizza slimáky

Pizza slimáky z kysnutého cesta

 | 

380

 receptov

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

Približne 30 ks

Cesto:

Na paradajkovú omáčku:

  • 300 ml paradajkového pyré (passaty)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžičku sušeného oregana alebo talianskych byliniek
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Olivový olej

Na náplne:

  • 1.šunka, strúhaná mozzarella, sušené oregáno, kukurica
  • 2. zelené olivy, strúhaná mozzarella, čerstvá bazalka
Ingrediencie

Približne 30 ks

Cesto:

Na paradajkovú omáčku:

  • 300 ml paradajkového pyré (passaty)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžičku sušeného oregana alebo talianskych byliniek
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Olivový olej

Na náplne:

  • 1.šunka, strúhaná mozzarella, sušené oregáno, kukurica
  • 2. zelené olivy, strúhaná mozzarella, čerstvá bazalka

Pizza slimáky sú vlastne pizza zabalená na cesty, alebo populárna párty chuťovka. Z kysnutého cesta chutia ešte lepšie. Náplne sa dajú rôzne obmieňať, ale dobrým základom je paradajková omáčka, šunka a strúhaný syr.

Pizza slimáky populárna chuťovka

  1. Najskôr si pripravíme paradajkovú omáčku: Na olivovom oleji speníme pretlačený cesnak, pridáme dobré paradajkové pyré, oregano, soľ, korenie a cukor. Povaríme na miernom plameni približne 15 – 20 minút, až kým omáčka nezhustne. Odstavíme a necháme úplne vychladnúť.
  2. Z teplého mlieka, lyžičky cukru a droždia pripravíme kvások, jednoducho len zmiešaním týchto surovín. premiešame a necháme 5 minút postáť. Kvások začne na povrchu jemne perliť. 
  3. Múku premiešame so soľou, pridáme kvások, vodu, olej a ručne alebo strojom spracujeme nelepivé cesto. Ak cesto lepí, po troške pridáme múku. Malo by byť trochu tuhšie, aby sa nám s ním potom lepšie pracovalo.
  4. Necháme na teplom mieste vykysnúť približne hodinu až hodinu a pol. Rozdelíme na dve časti a z každej vyvaľkáme obdĺžník s hrúbkou asi 0,5 cm.
  5. Potrieme polovicou paradajkovej omáčky, obložíme plátkami šunky, posypeme kukuricou, strúhaným syrom a oreganom. Zavinieme a nakrájame na približne 2 cm hrubé kolieska. Tie poukladáme na papierom vystlaný plech.
  6. Slimáky pečieme 15-20 minút do zlata pri teplote 200 °C.
  7. Medzitým ako sa pečie prvá várka, potrieme druhý plát cesta zvyškom paradajkovej omáčky, posypeme nasekanými olivami, čerstvou bazalkou a strúhaným syrom. Pečieme rovnako, ako prvú várku. Podávame teplé. Po vychladnutí ich skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.