Halušky s tvarohom Hičkoše

 | 

25

 receptov

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie
  • 500 g <a href="https://billa1.delfino.sk/tag/zemiaky/”>zemiakov (hľadajte v letáku BILLA)
  • 425 g polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • 250 g tvarohu
  • Hrsť nasekanej pažítky
  • 2 asi 1/2 cm hrubé plátky slaniny
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Ingrediencie
  • 500 g <a href="https://billa1.delfino.sk/tag/zemiaky/”>zemiakov (hľadajte v letáku BILLA)
  • 425 g polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • 250 g tvarohu
  • Hrsť nasekanej pažítky
  • 2 asi 1/2 cm hrubé plátky slaniny
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Halušky s tvarohom, s krásnym pseudonymom Hičkoše, určite vyskúšajte. Kombinácia tvarohu, slaninky a pažítky na slano si vás získa.

Halušky s tvarohom nazývané aj Hičkoše

  1. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame pomocou strúhadla. Môžeme ich tiež rozmixovať.

  2. K zemiakom pridáme vajcia, soľ a postupne prisýpame múku. Cesto musí mať nie tuhú, ale ani nie príliš riedku konzistenciu.

  3. Halušky, čiže hičkoše varíme vo vriacej a dobre osolenej vode, dokým nevyplávajú na povrch a voda nezovrie.

  4. Nasekanú pažítku zmiešame s tvarohom, osolíme a okoreníme. Tvaroh primiešame k hičkošom, omastíme výpekom zo slaniny a posypeme opraženou slaninou.

  5. Kombinácia tvarohu ochuteného na slano, spolu so slaninkou a pažítkou je veľmi chutná. Mnohým chutia práve takéto halušky dokonca viac ako bryndzové, pretože tvaroh je menej aromatický ako bryndza.
  6. Podávame s mliekom.

Pre viac chutných receptov navštívte našu stránku receptykulinarium.sk.