Cuketove brownies

Cuketové brownies s ríbezľovou omáčkou

 | 

257

 receptov

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Suroviny:

Na ríbezľovú omáčku

  • mrazené alebo čerstvé ríbezle
  • cukor kryštál

 

  • šľahačka na ozdobenie
Ingrediencie

Suroviny:

Na ríbezľovú omáčku

  • mrazené alebo čerstvé ríbezle
  • cukor kryštál

 

  • šľahačka na ozdobenie

Cuketové brownies sú chutnejšie a šťavnatejšie ako tie bežné. Neveríte? Vyskúšajte s naším fotoreceptom. Každé leto sa cuketám v záhrade darí až príliš. Práve u detí zaboduje práve toto využitie cukety.

Cuketové vláčne a šťavnaté brownies, ktorým ohúrite aj deti

  1. Najprv si rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie alebo len vymažeme tukom.
  2. Pripravíme si niektoré ingrediencie. Cuketu umyjeme a nastrúhame. Ak nemáme malú, môžeme použiť aj časť veľkej, len mäkké jadro so semenami vyhodíme. Ďalej zmixujeme ovsené vločky najemno a podrvíme čokoládu na malé kúsky.
  3. Vo veľkej mise najskôr zmiešame všetky suché suroviny. Múku z ovsených vločiek, cukor, kakao, čokoládu, prášok na pečenie, sódu a soľ.
  4. Keď sú suché suroviny premiešané, pridáme suroviny vlhké. Maslo samozrejme ešte predtým rozpustíme, ďalej pridáme nastrúhanú cuketu, mlieko a trochu vanilky. Zmes dobre premiešame a rozprestrieme ju na pripravený malý plech.
  5. Plech dáme do vyhriatej rúry piecť na 180 stupňov Celzia po dobu 30 minút. Po upečení brownies necháme ešte dobre vychladnúť.
  6. Počas pečenia si ešte pripravíme skvelú ríbezľovou omáčku z 2 hrstí ríbezlí. Je jedno či použijeme čerstvé alebo mrazené. Do hrnca k nemu pridáme toľko cukru, koľko máme radi a varíme na miernom ohni, kým sa ríbezle nerozvarí a omáčka redukciou prirodzene nezhustne.
  7. Brownies servírujeme ozdobený trochou šľahačky. Dobrú chuť !