Nepečený koláč je vždy atraktívny. V horúčavách netreba zapínať rúru a predsa pripravíte koláč, za ktorým sa len tak zapráši. Ak ste milovníci kokosu a čokolády, toto je ten správny recept pre vás. Len pozor na chladničku, lebo sa zvykne zázračne rýchlo míňať.
Nepečený koláč pre tých, ktorí milujú kokos a čokoládu, ale nechcú piecť
- Začneme rozmixovaním sušienok na jemno, skvele sa na to hodí kuchynský mixér.
- Čokoládu na varenie rozpustíme v mikrovlnnej rúre, alebo vo vodnom kúpeli a potom ju pridáme k rozmixovanej zmesi sušienok spolu s mliekom. Všetko znovu dobre premiešame, miešame tak dlho, kým nie je zmes rovnomerne farebná. Až potom ju môžeme umytými rukami rovnomerne rozprestrieť na dno malého pekáča, vystlaného papierom na pečenie.
- Potom sa pustíme do prípravy kokosovej náplne. V menšom hrnci si privedieme k varu mlieko a potom za stáleho miešania pridáme detskú krupicu spolu s cukrom. Chvíľu miešame na miernom ohni. Keď začne zmes hustnúť primiešame aj strúhaný kokos a už len dobre premiešame, zložíme zo sporáka a vylejeme na prvú vrstvu. Prípadne ešte uhladíme nožom.
- Na chvíľu môžeme tieto dve vrstvy dať do chladničky a zatiaľ si pripravíme poslednú vrstvu – čokoládovou polevu.
- Príprava je super jednoduchá. V malom hrnci privedieme k varu smotanu na šľahanie spolu s čokoládou na varenie a trochou masla. Zmes stále miešame a vytvoríme tú správnu konzistenciu hladkej polevy. Zložíme ju zo sporáka a vylejeme rovnomerne na nepečený koláč. Potom vložíme koláč späť do chladničky a necháme ho dobre vychladiť, najlepšie cez noc. Dobrú chuť!