Krídelko alebo stehienko? Tak sa pýtajú v klasickej francúzskej komédii. Tak tentokrát naše obľúbené kuracie stehienko – alebo mäso s rúčkou. Kuracie stehná sú šťavnaté a rýchlo hotové, k tomu pár chrumkavých zemiakov.
Šťavnaté kuracie stehná – rýchle a chutné pre veľkých aj malých
Postup
- V hrnci alebo na panvici s hrubším dnom opečieme na oleji slaninku, pór, cesnak a kuracie stehná.
- Keď sa mäsko zatiahne, pridáme papriku a cukety, koreniny a ak treba občas podlejeme troškou vody a dusíme pod pokrievkou.
- Zemiaky ošúpeme a pokrájame napríklad na pozdĺžne tvary a uvaríme ich v slanej vode s troškou rasce. Scedíme ich a opečieme na panvici.
- Podávame s kuracím stehnom a dusenou zeleninou.
Vedeli ste, že bylinky sa do jedla nepridávajú len kvôli chuti? Voľakedy koreniny boli natoľko cenené, že sa používali ako platidlo. Sú dokonalou kombináciou chutí, vôní, ale aj zdravia. Viac sa dozviete v našom článku Bylinky a korenie premenia vašu kuchyňu na alchymistickú dielňu.