Toasty na panvici

Toasty na panvici plnené mozzarellou

 | 

113

 receptov

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Teplé raňajky pre 2 osoby:

Na dresing:

  • Paradajková šťava, alebo pretlak
  • Soľ, olivový olej a bylinky, napr. bazalka
Ingrediencie

Teplé raňajky pre 2 osoby:

Na dresing:

  • Paradajková šťava, alebo pretlak
  • Soľ, olivový olej a bylinky, napr. bazalka

Horúce syrové toasty na panvici plnené jemnou mozzarellou potešia vaše deti, alebo celú rodinu napríklad v chladných dňoch. Sú veľmi sýte, preto ich môžete podávať napríklad, ako rýchlu večeru so zeleným listovým šalátom a paradajkovým dresingom.

Horúce toasty na panvici plnené mozzarellou

  1. Toastové chleby si rozložíme a ostrým nožom odrežeme okraje, teda kôrku. Stačí naozaj len krajná časť.

  2. Mozzarellu vyberieme z obalu a poriadne odkvapkáme. Nakrájame ju ostrým nožom na plátky. Kúsky mozzarelly potom uložíme na toast a priklopíme druhým toastom.

  3. Kraje toastového chleba prstami poriadne popritláčame. Prsty si môžeme predtým namočiť v čistej vlažnej vode.

  4. Takto pripravené chleby potom veľmi rýchlo, a len zľahka namočíme z obidvoch strán do mlieka. Potom ich v ďalšej miske obalíme v múke a nakoniec v poslednej miske obalíme vo vyšľahanom vajci. Plnené toasty hneď opečieme v panvici v rastlinnom oleji.

  5. Plnené toasty vyberieme z panvice a necháme odkvapkať na tanieri na servítke. Podávame ich s omáčkou pripravenou z paradajkovej šťavy, alebo pretlaku. Omáčku, či dresing ešte ochutíme olivovým olejom a bylinkami.

  6. Toasty je vhodné podávať napríklad s rýchlym zeleným listovým šalátom z ľadového šalátu, alebo rukoly. Toasty sp sýte, preto nimi pokojne môžete nahradiť večeru a podávať ich ako hlavné jedlo.
  7. Náš tip: Toasty môžete skúsiť naplniť aj strúhanou mozzarellou, alebo iným strúhaným syrom.
  8. Na toasty môžete použiť biely aj grahamový, či celozrnný toastový chlieb.