kakaové sušienky

Domáce kakaové sušienky s bielou čokoládou

 | 

173

 receptov

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na cesto:

  • 125 g masla (hľadajte v letáku BILLA)
  • 40 g horkého kakaa
  • 130 g hladkej múky
  • 80 g kryštálového cukru
  • pol ČL sódy bikarbóny
  • pol ČL soli

Na plnku:

Na ozdobenie:

  • 40 g bielej čokolády
  • 50 g nasekaných nesolených pistácií

Náš tip:

  • Sušienky najlepšie chutia na druhý deň, keď keksík zjemnie a nasaje trochu vlhkosti z plnky. Skladujeme ich v chladničke.
  • Zapojte do pečenia aj deti. Ak neviete ako na to, prečítajte si náš článok Prečo a ako naučiť deti pomáhať v kuchyni

kakaove susienky

Ingrediencie

Na cesto:

  • 125 g masla (hľadajte v letáku BILLA)
  • 40 g horkého kakaa
  • 130 g hladkej múky
  • 80 g kryštálového cukru
  • pol ČL sódy bikarbóny
  • pol ČL soli

Na plnku:

Na ozdobenie:

  • 40 g bielej čokolády
  • 50 g nasekaných nesolených pistácií

Náš tip:

  • Sušienky najlepšie chutia na druhý deň, keď keksík zjemnie a nasaje trochu vlhkosti z plnky. Skladujeme ich v chladničke.
  • Zapojte do pečenia aj deti. Ak neviete ako na to, prečítajte si náš článok Prečo a ako naučiť deti pomáhať v kuchyni

kakaove susienky

Nekupujte sušienky, pečte si ich doma. Je veľa vydarených receptov ako na to a jeden vám práve dnes ponúkame. Výrazná horkastá chuť kvalitného kakaa skombinovaná so sladkým krémom z bielej čokolády. Kakaové sušienky, ktorým sa nedá odolať.

Domáce kakaové sušienky – to pravé ku kávičke

Prečo by sme sa mali uspokojiť s obyčajnými keksami, keď si môžeme upiecť takého chutné a pekne vyzerajúce kakaové sušienky s lahodným krémom? Vyskúšajte náš recept, ktorý vám možno pripomína známe kakaové sušienky z obchodu.

Z

Postup
  1. Maslo a cukor šľaháme do hladkého krému.
  2. Múku, kakao, soľ a sódu premiešame, a potom túto sypkú zmes v dvoch dávkach narýchlo primiešame do maslového krému. Snažíme sa nepremiešať, mixérom miešame len toľko, aby sa začali ingrediencie spájať.
  3. Potom rukou vymiesime kompaktné cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho hodinu v chladničke stuhnúť.
  4. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov.
  5. Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme z neho kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. S cestom pracujeme rýchlo, lebo pri izbovej teplote rýchlo mäkne a potom by sa lepilo na valček.
  6. Pečieme asi 12 minút.
  7. Necháme úplne vychladnúť a potom kolieska vždy dve a dve spájame plnkou.
  8. Na plnku si najprv roztopíme čokoládu spolu s maslom (najlepšie nad parou), pridáme zohriatu šľahačku a premiešame dohladka. Necháme v chladničke úplne vychladnúť. Potom plnku vyšľaháme a pomocou ozdobného vrecka ju plníme na sušienky.