Nekupujte sušienky, pečte si ich doma. Je veľa vydarených receptov ako na to a jeden vám práve dnes ponúkame. Výrazná horkastá chuť kvalitného kakaa skombinovaná so sladkým krémom z bielej čokolády. Kakaové sušienky, ktorým sa nedá odolať.
Domáce kakaové sušienky – to pravé ku kávičke
Prečo by sme sa mali uspokojiť s obyčajnými keksami, keď si môžeme upiecť takého chutné a pekne vyzerajúce kakaové sušienky s lahodným krémom? Vyskúšajte náš recept, ktorý vám možno pripomína známe kakaové sušienky z obchodu.
Z
Postup
- Maslo a cukor šľaháme do hladkého krému.
- Múku, kakao, soľ a sódu premiešame, a potom túto sypkú zmes v dvoch dávkach narýchlo primiešame do maslového krému. Snažíme sa nepremiešať, mixérom miešame len toľko, aby sa začali ingrediencie spájať.
- Potom rukou vymiesime kompaktné cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho hodinu v chladničke stuhnúť.
- Rúru si predhrejeme na 160 stupňov.
- Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme z neho kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. S cestom pracujeme rýchlo, lebo pri izbovej teplote rýchlo mäkne a potom by sa lepilo na valček.
- Pečieme asi 12 minút.
- Necháme úplne vychladnúť a potom kolieska vždy dve a dve spájame plnkou.
- Na plnku si najprv roztopíme čokoládu spolu s maslom (najlepšie nad parou), pridáme zohriatu šľahačku a premiešame dohladka. Necháme v chladničke úplne vychladnúť. Potom plnku vyšľaháme a pomocou ozdobného vrecka ju plníme na sušienky.